AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, "AK Parti milletin umudur, mazlum coğrafyada yaşayan Musluman kardeşlerimizin gozundeki ışıltıdır. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan'dır. AK Parti Turk milletidir." dedi.
AK Parti Bahcelievler İlce Başkanlığı, 7. Olağan Kongresini Bahcelievler Belediyesi Kongre Merkezi'nde gercekleştirdi. Divan Başkanlığını AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sevim Sayım Madak'ın yaptığı kongrede gorevi bırakan Ramazan Acıkgoz'un yerine AK Parti Bahcelievler İlce Başkanlığına Fatih Tuna secildi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bir davanın, kalkınmanın ve hizmetin adı olduğunu soyledi.
AK Parti'nin milletin umudu olduğunu belirten Şatıroğlu, şunları kaydetti:
"AK Parti milletin umudur, mazlum coğrafyada yaşayan Musluman kardeşlerimizin gozundeki ışıltıdır. AK Parti Recep Tayyip Erdoğan'dır. AK Parti Turk milletidir. AK Parti kadim medeniyetimizin bugunku zamanda en guclu savunucusu ve takipcisidir. Bu nedenle AK Partiye mensup butun kardeşlerimiz bu şuurla hareket etmeli, davamıza sımsıkı sarılmalıyız. Azim ve kararlılıkla 19 yıldır guclu Turkiye yolunda gecesini gunduzune katan, hayatını ortaya koyan, butun şer odaklarına karşı goğsunu siper etmiş liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında samimiyetle, gayretle, tevazuyla, calışkanlıkla dik durabilmek bizim en buyuk gorevimiz olabilmelidir."
"Musluman coğrafyaların umudu olduğumuzu asla unutmayalım"
Bu yolculukta hicbir teşkilat mensubunun yuksunmesine, "aman" demesine ve boş vermesine asla musaade edemeyeceklerini dile getiren Şatıroğlu, "Duşunun ki Balkanlardaki, Musluman coğrafyadaki kardeşlerimiz; Orta Asya, Afrika, AK Parti iktidarıyla oradaki kardeşlerimizin gozu ışıldamaya başlamadı mı? Turkiye Cumhuriyeti hukumeti olarak Sayın liderimiz Recep Tayyip Erdoğan onderliğinde biz butun bu coğrafyalarda ağabeylik yapmaya başladık. Onlardaki bu umut ve heyecan liderimize, Turk milletine ve butun teşkilatınadır. Bundan dolayı butun mensuplarımızın sadece bir ilce teşkilatında gorev yaptığını zannetmesinler. Butun Musluman coğrafyaların umudu olduğumuzu asla unutmayalım." diye konuştu.
"Bunlar milletten intikam alıyor"
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da Cumhuriyet Halk Partisi'nin 18 yıldır AK Parti'ye hizmetleri icin tek bir kez teşekkur etmediğini ifade etti.
"Hic mi guzel iş yapmadık?" diyen Şenocak, "Eğer guzel iş yapmamış olsaydık milletimiz bizi 18 yıl aralıksız iktidara getirmezdi. Bunlar bizi cekemiyor. Bunların milletle derdi var, 'bunlar milletten intikam alıyor' diyoruz. Neden biliyor musunuz? Cunku milletimiz 18 yıldır aralıksız AK Partiyi ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidara getirdiği icin bunlar milletten intikam alıyor." değerlendirmesini yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun "sozde Cumhurbaşkanı" ifadesine tepki gosteren Şenocak, şoyle konuştu:
"Bakın, bu CHP zihniyeti ve lideri, o edepsiz cumleleri ağzına aldığı gunleri hatırlayın. Millettin sectiği Cumhurbaşkanına 'sozde Cumhurbaşkanı' diyecek kadar alcaklaştılar. Her gun başka bir sloganla sahaya cıkıyorlar artık. Kendileri ve ekipleri, yardımcıları, hepsi bir taraftan saldırıyor. Adeta milletin gonlune girmiş olan kişilerden, onlardan da intikam alıyorlar. Bir taraftan askerimize, şimdi de birkac gundur dadandılar valilerimize, kaymakamlarımıza, devletin yonetici kısmındaki, bizim idare kısmındaki yoneticilerimize saldırıyorlar. Adeta devletin meşruiyetiyle oynamaya kalkıyorlar, itibarsızlaştırmaya calışıyorlar.
Bugun baktım CHP'nin lideri cıkmış valilere 'militan' diye hitap ediyor. Buradan CHP Genel Başkanına diyorum ki 'eğer militan arıyorsan kendi İstanbul il başkanına bakacaksın. Teror eylemlerinde on safta yer tutan il başkanına soyleyeceksin. Devletin askerine polisine kurşun sıkan teroristlere, onların başındakilere 'komutan' diyen il başkanına 'militan' diyeceksin. Devletine 'seri katil' diyen il başkanına militan diyeceksin. Sizin 'militan' anlayışınızı bu millet cok iyi biliyor."
CHP'nin algı ve gunluk politika değiştirme calışmalarının devam edeceğini soyleyen Şenocak, "Cunku bu CHP zihniyeti başarısızlıkla hayatını surduren bir zihniyettir. Bunların millet diye bir derdi olmamıştır. Bunların demokrasi ile alakalı bir derdi olmamıştır. Bunlar darbe ile gelen bir zihniyeti hep desteklemiştir." ifadesini kullandı.
-"Ben CHP belediyesi değil, 'CHDP belediyesi' diyorum bunlara"
HDP Esenyurt ilce binasına teror orgutu elebaşı Abdullah Ocalan'ın afiş ve posterlerinin asılmasına da değinen Şenocak, "Birkac gun once şahit olduk. Secim doneminde dedik ki 'Bu CHP, PKK uzantısı HDP ile ortak calışıyor' dedik. Bunlar inkar etti değil mi? Şimdi yakalandılar mı? Birkac gun once Esenyurt Belediyesi sozde HDP ilce binasını, o terorist başı posterlerinin olduğu ilceyi CHP belediyesi temizledi. Ben de diyorum ki artık bunun ayrısı gayrısı yok. Her şeyi deşifre etmişler, bundan sonra ben CHP belediyesi değil, 'CHDP belediyesi' diyorum bunlara. Nasılsa ortaksınız, ortak yonetiminiz var. Bundan sonra 'CHDP belediyesi' diyoruz sizlere." şeklinde konuştu.
İstanbul Buyukşehir Belediyesinin 1,5 yıldır CHP tarafından yonetildiğini belirten Şenocak, "Sut dağıtmak bir cılgın proje değildir. Vatandaşlarımıza, cocuklarımıza dağıtılabilir. Her ilce belediyemizin yaptığı sosyal faaliyetleri kısmına girer. Yahu bunlar bu sutu dağıtırken bile yolsuzluk yaptılar. 3,5 liraya evlerinize aldığınız sutu gittiler İzmir'den aldılar, İstanbul'da hicbir yerde yok herhalde, 8 liraya aldılar." dedi.
Şenocak, goreve geldiğinde "israf" dediği aracları Yenikapı'da sergileyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 10 bin yeni aracı 3 katı fiyata aldığını ifade ederek, israfın olduğu yerde yeni aracların alınamayacağını sozlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partililerine yonelik video kaydı izlendi.