AFYONKARAHİSAR'daki Eber Golu'nde suların cekildiği kısımdaki kamışlık alanda dunku yangının ardından bugun de 3 ayrı noktada yangın cıktı. Bazı noktalarda balcık nedeniyle ekipler yangına mudahale edemedi. Ulaşılamayan noktalarda yangın devam ederken, ekiplerin mudahale ettiği noktalar sonduruldu.Turkiye'nin en onemli gollerinden olan ve bircok kuş turunu barındıran Bolvadin, Cay ile Sultandağı ilce sınırlarında bulunan, 10 koyun gecim kaynağı olan Eber Golu'nde son iki gunde peş peşe yangınlar cıktı. Dun gece Cay'a bağlı Cayırpınar koyu sınırlarında cıkıp, sabaha karşı sonen yangının ardından bugun de golun Bolvadin ilcesi sınırlarında kalan kısmındaki kamışlık alanda yangın cıktı.

Gol sularının cekildiği bolgede meydana gelen yangını goren saha gorevlisi Hasan Ozturk, durumu jandarma ve itfaiye bildirerek yardım istedi. Bolvadin İlce Jandarma Komutanlığı ekipleri guvenliği sağlarken, yangına Bolvadin Belediyesi İtfaiye Mudurluğune bağlı ekipler mudahale etti. Bazı yerlerde ise gol zemininin bozuk ve bataklık olması nedeniyle yangına mudahale edilemedi. Ulaşılamayan noktalarda yangın devam ederken, ekiplerin mudahale ettiği noktalar sonduruldu.Saha gorevlisi Ozturk, "Ben bu maden sahasında gorevliyim bu yangınları yer yer yakıyorlar goruyorum. Yazık gunah yani icinde bir suru masum hayvan var yanıyor, uzuluyoruz gercekten. Bunun olmamasını istiyoruz, yetkililerin onem almasını istiyoruz. 2 gun arayla yakıyorlar. Bende yetkilileri buradan arıyorum cağrıda bulunuyorum geliyorlar. 5-6 koy var buradan kamıştan gecimini sağlayan yazık gunah yakmasalar iyi olur" dedi.

- AfyonkarahisarKaynak: Demiroren Haber Ajansı