MEB Tablet başvurusu 2021 Ocak! Ders işleyen oğrencilere kolaylık sağlamak amacıyla MEB tarafından dağıtımı suren tabletlere ulaşmak isteyenler araştırma yapıyor. Bakanı Ziya Selcuk 4. faz calışmalarının başladığını duyurdu. 500 bin tablet ocak ayı sonuna kadar oğrencilere ulaşacak. İşte MEB Tablet başvurusu! Ocak 2021 ucretsiz EBA tablet başvurusu
MEB TABLET BAŞVURUSU!
MEB oğrenciler icin ucretsiz bir şekilde tablet dağıtımında sona doğru yaklaştığını ifade etmişti. İhtiyac sahibi olan oğrenciler icin eğitim bilişim ağında EBA dersleri icin sorunsuz bir şekilde devam edebilmesi icin ortalama olarak 500 bin tablet dağıtımı yapılacak olduğunu dile getirdi. İllere gore belirlenen sayılarda gonderilen tabletler icin 6. Faz dağıtımı tamamlanacak. Bu dağıtımlarda toplam 29 ilde 86 bin 330 cihaz dağıtımı yapılacak. Daha once tamamlanan tabletler ile beraber verilen toplam tablet sayısı 400 bine yakın bir şekilde seviyeye ulaştı. Bakan Ziya Selcuk resmi twitter hesabından yaptığı paylaşım hedeflerine gore cok yakın bir şekilde yer aldığını dile getirdi. Başvuruların nasıl yapılacak olduğu bir hayli merak ediliyor.
Ucretsiz 100 bin adet tablet dağıtımı yapılacak…
Milli eğitim bakanlığı okul yonetimleri ile il milli eğitim mudurlukleri aracılığı ile beraber tablet dağıtımlarının olacağı yonunde dikkatleri cekiyor. MEB bakanı Ziya Selcuk Ocak ayı sonuna kadar ortalama olarak 500 bin tablet oğrencilere dağıtımlarının yapılacak olduğunu dile getirdi. Tablet bilgisayar sayısı 400 bine kadar artış gosterdi. 31 Ocak tarihine kadar ortalama olarak 8 gunluk surec icerisinde 100 bin tablet daha cok ihtiyacı olan oğrenciler icin ulaşımları olacak.
Tablet başvuruları nasıl olacak?
Milli eğitim bakanlığı 100 binlik dağıtımda olan onceki sureclerindeki nasıl bir yol izlendiyse benzer bir şekilde tablet dağıtımları soz konusu olacak. İl milli eğitim mudurlukleri ihtiyac sahibi olan oğrenciler icin tespit edilmesinin ardından bizzat dağıtım surecleri gozden gecirilecek. Dağıtımlar başvuru kriterlerine uygun bir şekilde yapılacak.
UCRETSİZ TABLET BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Oğrenci veya velilerinin tablet bilgisayar icin herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını kaydeden Bakan Selcuk, ailelerin gelir durumu, okul cağındaki kardeş sayısı, ozel eğitim gereksinimi, oğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda resmi veriler uzerinden Bakanlıkca hazırlanan strateji cercevesinde dağıtımların gercekleştirileceğini sozlerine ekledi.
BELEDİYELERİN TABLET BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR
Bazı belediyeler de tablet kampanyası duzenlemeye başladılar. Belediyeler tarafından sağlanan tablet başvurusu icin oğrenci adı soyadı, adresi bilgileri, veli bilgileri, okul sınıf bilgilerinin yazılması gerekiyor. İnternet uzerinden sağlanan başvuru formu tamamlandıktan sonra ucretsiz tablet başvuru işlemi gercekleşiyor.
BAĞCILAR BELEDİYESİ TABLET KAMPANYASI
Koronavirus salgını nedeniyle okullarda yuz yuze eğitim yapılamaması uzerine on plana cıkan dijital uzaktan eğitime katkı sunmak icin harekete gecen Bağcılar Belediyesi, ihtiyac sahibi oğrenciler icin tablet kampanyası başlattı.
Sizlerde duşuncelerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.
.