Almanya'nın Essen kentinde Diyanet İşleri Turk İslam Birliği (DİTİB) Bolge Genclik Birliği, sokakta yaşayan evsizler icin "Soğuk Bir Gunde, Sıcak Bir Yardım" ismiyle yardım kampanyası başlattı.
DİTİB Bolge Genclik Birliği uyeleri, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını ve soğuk hava koşullarının etkili olduğu kış mevsiminde, Essen ve Dortmund şehirlerinde sokakta yaşayan ihtiyac sahiplerine hazırladıkları yardım paketlerini dağıttı.
Yaklaşık 50 ihtiyac sahibine dağıtılan yardım paketlerinde, battaniye, hazır gıda malzemeleri, icecek ve eldiven gibi malzemeler yer aldı.
Essen DİTİB Eyalet Bolge Genclik Birliği Başkanı Sefa Ateş, yaptığı acıklamada, farkındalığın artması ve iyiliklerin coğalması amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını soyledi.
Ateş, "Ucuncu nesil gecler olarak burada doğduk, burada buyuduk. Bu toplumun parcasıyız. 'Komşusu acken, tok yatan bizden değildir.' diyen peygamberimizin ummeti olarak, komşu hakkı ve paylaşım anlayışıyla yola cıktık. Kampanyayla, bu soğuk kış gununde onların uzerlerini ortmek, bir farkındalık oluşturmak istedik." dedi.
Başkan Yardımcısı Seher Doğan ise "Cok samimi insanlarla karşılaştık. Bazıları, 'Daha muhtac olanlar var.' diye yardımımızı kabul etmedi. Bu cumleler ruhumu ısıttı ve ne kadar bencil olduğumuzu bana hatırlattı. Ziyadesiyle maneviyatımızı yukselten bir kampanya oldu." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mesut Zeyrek