Trabzonspor kaptanı Uğurcan Cakır, Medipol Başakşehir ile yarın yapacakları TFF Super Kupa macını kazanarak kupaya uzanmak istediklerini soyledi.
Son Super Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ile Ziraat Turkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor'un yarın yapacağı TFF Super Kupa macı oncesi basın toplantısı duzenlendi.
Macın oynanacağı Ataturk Olimpiyat Stadı'nda duzenlenen basın toplantısına Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, kaptanı Alexandru Epureanu ile Trabzonspor Teknik Direktoru Abdullah Avcı ve kaptanı Uğurcan Cakır katıldı.
Sozlerine yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını surecinde mucadele eden sağlık calışanlarına teşekkur ederek başlayan Uğurcan, "Tarihin en zor senesini yaşıyoruz. Pandeminin golgesi altında futbol oynayama calışıyoruz. Ulke olarak da salgından dolayı cok buyuk zararlar gorduk. Sağlık calışanlarımıza bir kez daha teşekkur etmek istiyorum." dedi.
Hedeflerinin kupayı kaldırmak olduğunu aktaran genc file bekcisi, "Kupa, futbol sureclerinin en guzel hediyesi. Turkiye Kupası'nı kazanınca bunu yaşamıştık. Amacımız bunu yeniden başarabilmek. TFF Super Kupa'da da gecen sezon şampiyonluk mucadelesi verdiğimiz takımla karşılaşacağız. Bu kupayı almak istiyoruz. Kazanıp hem kendimizi hem de taraftarımızı sevindirmek istiyoruz." diye konuştu.
Bordo-mavili futbolcu, Ataturk Olimpiyat Stadı'ndaki hava şartlarının kendilerini etkilemeyeceğini dile getirerek, "Futbolcu olarak her zaman her şarta odaklanmak gerekiyor. Yarınki hava koşulları bir avantaj ya da dezavantaj değil. Cıkıp elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.
"Bu maca moralli geliyoruz"
Uğurcan Cakır, Super Lig'de son haftalarda yakaladıkları cıkışla Super Kupa musabakasına moralli cıkacaklarını kaydetti.
Abdullah Avcı'nın goreve gelmesinin ardından guzel bir cıkış yakaladıklarını aktaran Uğurcan, "İyi bir aile olduk. Bu da saha sonuclarına yansıdı. Bu maca moralli geliyoruz. Enerjimiz de yuksek. İnşallah yarınki macta bunu sahada gorebiliriz." şeklinde goruş belirtti.
Kucuk yaşlarda Ataturk Olimpiyat Stadı'na gelip Trabzonspor'un maclarını izlediğini anlatan 24 yaşındaki kaleci, "Burada Trabzonspor macı izlemek benim icin cok ozel duygulardı. Şimdi buraya takım kaptanı olarak geliyorum. Bu da cok ozel ve guzel bir duygu. Bu takım icin her zaman her şeyi yapmaya calışıyorum. İnşallah yarın da elimden geleni yapacağım." değerlendirmesinde bulundu.
Uğurcan, macın penaltılara kalması ihtimaline karşı ozel bir calışma yapıp yapmadığının sorulması uzerine, "Herhangi bir calışma yapmadık. Penaltı bir sezgi işi. Saha icindeki duruma gore koşeye gidiyorum. Herhangi bir hazırlık yapmadık. İnşallah penaltılara gitmeden kazanırız." diyerek sozlerini tamamladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Oktay