Niğde Valiliği İl Ozel İdaresi tarafından yapımı devam eden Ketencimen Kayak Merkezinin ilk etabının yuzde 95'lik kısmı tamamlandı.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Ozel İdaresince gecen yıl temmuz ayında Ketencimen yaylasında yapımına başlanan kayak merkezi ve sosyal tesis inşaatında inceleme yaptı.
Burada, İl Ozel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol ve yetkililerden bilgi alan Şimşek, gazetecilere, tesisin hizmete alınmasıyla bolgenin kış ve kayak sporu acısından onemli bir merkez haline geleceğini soyledi.
Kayak merkezinin yaklaşık 70 bin metrekare alanda 2 etap halinde yapıldığını dile getiren Şimşek, "Birinci etapta sosyal tesis, bungalov evler, kamelyalar ve yuruyen bant yer alıyor. Bu etap yuzde 95 oranında tamamlandı." diye konuştu.
Kayak merkezini, salgın surecinde alınacak kararlar doğrultusunda hizmete acmayı planladıklarını aktaran Şimşek, şunları kaydetti:
"Tesisin 2'nci etabını da onumuzdeki yıllarda yapmayı duşunuyoruz. En onemlisi burada bir otel planlıyoruz. Bu anlamda da yatırımcılarımızı buraya davet ediyorum. Teleferik ve telesiyej de bu etap calışmalarının icinde yer alıyor. Tesis, tam kapasite hizmete girdiğinde cevre illere de hizmet verecek. Ulke capında adından soz ettirecek merkezlerden biri burada olacak. Merkezde aynı zamanda milli kayakcılar da yetiştirmeyi hedefliyoruz. Goreve ilk başladığım zaman kentte kayak sporuyla ilgilenen sporcular ziyarete geldiğinde 'Nerede antrenman yapıyorsunuz?' diye sordum. Onlar da 'asfalt uzerinde antrenman yapıyoruz' dediler. Kentte kayak tesisinin olmamasını bir eksiklik olarak gordum."
Kentte kayak sporunu geliştirmek istediklerini ifade eden Vali Şimşek, "Arkadaşlara bu konuda hemen bir calışma yapmaları talimatını verdim. Bu bolgeyi tespit ettik. Bolgede oncelikle fizibilite, tahsis ve imar calışmaları yapıldı ve 6 ay once birinci etabın yapımına başladık." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hamza Tav