Gercek Kimliğini Uzun Vadede Gosteren Boğa

Boğalar, oyle burnundan kıl aldırmayan havalı kimselerden değil. Olsa olsa ağır başlı ve samimiyet kurmaktan cekinilen biri olduğu soylenebilir. Karakterleri hakkında gerceği ise sadece onu yakından tanıyanlar bilir. Dostlukları genelde hayatın keyfini birlikte cıkarmak uzerine. Saatlerce sohbetler edilir, cilingir sofraları kurulur, karaoke geceleri duzenlenir, o sinema senin bu konser benim etkinlikten etkinliğe gezilir… Cekingenliğini ve uşengecliğini kıracak bir arkadaş, icindeki samimi ve eğlenceli kişiyi ortaya cıkarmak icin yeterli.

Hava Bastığı Duşunulen Aslan

Aslanlar icin toplumsal statu, insanların onu değerlendirme bicimi ya da imaj neredeyse her şeyden cok daha onemli. Hatta denebilir ki cevresindeki insanlardan ne kadar havalı gorunduğunu duymak, onlar icin rahatsızlık sebebi değil. Aksine ovgu olarak bile gorebilir. Kendini dış dunyaya bu şekilde tanıtırken, kendisiyle samimiyet kurmak isteyenlerin uzerinde yanlış bir izlenim bırakabilir tabii. İcini actığında ne kadar sıcak ve eğlenceli bir kişilik olduğunu sadece yakın cevresi bilebilir. Tabii eğer şanslılarsa!

İyi Niyeti Tanışınca Anlaşılan Başak

Başaklara dışarıdan bakanlar ilk ne gorur? Memnuniyetsiz bir yuz ifadesi, eleştirel gozler ve temkinli tavırlar… Kim nerden bilsin, icinde samimi biri var? Bundandır ki arkadaşlıkları ilk karşılaşmalarda değil, sonraki goruşmelerde pekişir. İlla ki “Ya ben seni ilk gorduğumde cok cekinmiştim. Hatta benden hoşlanmadığını duşunmuştum” denir. Bu yuzden ilk goruşte ısınılamayan Başaklara kesinlikle ikinci bir şans verilmesi gerekir. Zira eleştirel halleri onların elinde değil. Biraz zaman geciren herkes anlar, yakınlarının dertlerine ortak olan, elinden gelen hicbir yardımı esirgemeyen, fedakarlıklarıyla tum burcları geride bırakan bir kişilik aslında.

Cevresine Cin Seddi’nden Buyuk Duvarlar Oren Kova

Kovalar, neredeyse herkesle arkadaş olabilir. Kalabalık sosyal cevrelerde sıkca boy gosterebilir. İclerinde kac tane dostu vardır diye sorsak, bir elin parmağını gecer mi orası muamma! Nezaketi asla elden bırakmasa da kimseyle samimi olmaya yanaşmaz. Cevresine orduğu yuksek duvarlar da kimseye boyle bir fırsat tanımaz. Kendisiyle baş başa kalabilmek, ozel alan yaratabilmek olmazsa olmazı. Sınırlı sayıdaki dostları ise ne denli keyifli insanlar olduklarını gayet iyi bilir.

askmoyra