Bahceşehir Koleji, 'Dunyada ve Turkiye'de Guncel Gelişmeler Işığında 2023'e Doğru Dijital Eğitim Calıştayı'nda dijital eğitime dair deneyimlerini ve bilgi birikimini, eğitim camiasıyla paylaştı.
22-24 Ocak tarihleri arasında Turk Eğitim-SEN ve SODİMER iş birliğinde ve UNICEF Turkiye desteğiyle gercekleştirilen 'Dunyada ve Turkiye'de Guncel Gelişmeler Işığında 2023'e Doğru Dijital Eğitim Calıştayı'nda, Bahceşehir Koleji dijital eğitime dair deneyim ve bilgi birikimini, eğitim camiasıyla paylaştı. Calıştayda 'Dijital Eğitimde Materyal Geliştirme' oturumu, Bahceşehir Kolejinin goruntulu goruşme platformu SeeMeet uzerinden gercekleştirildi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran'ın katılımıyla gercekleşen calıştayda, Bahceşehir Koleji Genel Muduru Ozlem Dağ, kolejin genel mudur yardımcıları Dr. Ozge Aslan ve Hale Guneş de konuşma yaptı. Oturumu, BK Mobil Kurucu Ortağı İsrafil Dilmec yonetti. Calıştaya, 40 universiteden 100'e yakın akademisyen katıldı.

7 BAŞLIK KONUŞULDU
Calıştayda, 'Dijital Eğitimin Felsefesi ve Sosyolojisi, Dijital Eğitim ve Oğretim Programları, Dijital Eğitimin Yonetimi, Dijital Eğitim ve Oğretmen Yetiştirme, Dijital Eğitimde Materyal Geliştirme, Dijital Eğitimde Yapay Zeka ve Etik, Dijital Eğitim ve Oğretmen – Ebeveyn – Oğrenci Psikolojisi' başlıkları tartışıldı.
DİJİTAL EĞİTİMİN GELECEĞİNE İLİŞKİN ONEMLİ SONUCLAR GETİRECEK
Yapılan calışmaların, dijital eğitimin mevcut durumuna ve geleceğine ilişkin tespit ve onerilerin hazırlanması icin onemli sonuclar getireceğini soyleyen SODIMER Başkanı ve Calıştay Koordinatoru Prof. Dr. Levent Eraslan, calıştay hakkındaki değerlendirmelerinde şunları soyledi:
"SODİMER ve Tu¨rk Eğitim-Sen iş birliği ile gercekleştirilen Dijital Eğitim Calıştayı, dijital eğitim su¨recleri ile ilgili tum konuların ceşitli temalar altında incelenmesini, tartışılmasını, gerekli cozum yollarının bulunmasını sağlayarak dijital eğitimin kalitesini ve etkililiği artırmayı amaclıyor. Calıştayda her biri alanında uzman kişilerce dijital eğitimin mevcut sureci ve eğitimin geleceği uzerine incelemeler ve analizler gercekleştirildi. Ulkemizde bir ilk olma niteliği taşıyan calıştayın, Tu¨rk eğitim sistemine cok değerli katkılar sunması beklenmektedir."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı