Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Yeşilcam oyuncusu Nilufer Aydan'ın (Aydan Canbula) Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" sucundan 4 yıl 8 ay hapsi istendi. Suclamaları kabul etmeyen Aydan, "Dunya'da bu kadar olay ve pandemi varken Cumhurbaşkanı'nın dava edeceğini duşunmuyorum, tahminimce haberi dahi yoktur. Beraatimi isterim" dedi.
"VATANDAŞ OLARAK ELEŞTİRİ HAKKIMI KULLANDIM"

Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Nilufer Aydan (80) ve avukatı katıldı. Sanık Nilufer Aydan savunmasında, dava konusu paylaşımların hakaret olduğuna dair iddiayı kabul etmediğini belirterek "Paylaşımlarda hakaret anlamında kotu bir soylem yoktur. Sadece bir vatandaş olarak eleştiri hakkımı kullandım. Nasıl oy veriyorsam eleştiri hakkım olduğunu da duşunuyorum. Ayrıca bazen evimin arka bahcesinde genclerle tiyatro, sinema ve şiir uzerine sohbetlerimiz oluyor. Bazen gozluğum yanımda olmadığı icin telefonumdan bu genclerin sosyal medya paylaşımı yaptığı da oluyor. Dolayısıyla dava konusu paylaşımların hangisini ben yaptım, hangisini ben yapmadım bilemiyorum ancak hakaret etmek icin yapmadım. Beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı. Sanık avukatı ise beyanında "Muvekkilimin yaşı ve sosyal konumu dikkate alındığında boyle bir hakaret icerir beyanda bulunması duşunulemez. Kendisi devletinin yanındır, beraatini talep ediyoruz" dedi. 4 YIL 8 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİDuruşma savcısı esas hakkındaki mutalaasında sanık Aydan'ın sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla dava acıldığını soyledi. Dava konusu uc paylaşımın sucun unsurları oluşturmadığını ve eleştiri mahiyetinde olduğunu değerlendiren savcı, sanığın bir paylaşımının hakaret sucunu oluşturduğunu belirtti. Savcı mutalaasında sanık Nilufer Aydan'ın "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" sucundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
"CUMHURBAŞKANI'NIN DAVA EDECEĞİNİ DUŞUNMUYORUM"Sanık avukatı mutalaayı kabul etmediğini belirterek savunma yapmak icin sure istedi. Soz verilen Nilufer Aydan ise "Dunya'da bu kadar olay ve pandemi varken Cumhurbaşkanı'nın dava edeceğini duşunmuyorum, tahminimce haberi dahi yoktur. Beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme, avukatın mutalaaya karşı savunma hazırlaması icin sure vererek duruşmayı erteledi.
İDDİANAME
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şupheli Nilufer Aydan'ın 2016, 2017 ve 2018 yıllarında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı'na hakaret sucu işlediği iddia ediliyor. İddianamede, şuphelinin ifadesinde bazen parkta oturduğu sırada telefonunu genclere vererek bir şeyler yazdırdığını, suca konu paylaşımları yapıp yapmadığını hatırlamadığı, suca konu paylaşımları telefonunu verdiği genclerin yazmış olabileceğini soylediği belirtiliyor. İddianamede şuphelinin, "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanı'na hakaret" sucundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı