Bursa İl Sağlık Muduru Fevzi Yavuzyılmaz, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerle Bursa'da vaka sayılarında onemli oranda duşuş yaşandığını belirterek, buna karşın aşılama calışmalarının başlamasıyla kamuoyunda oluşabilecek rehavete karşı uyarılarda bulundu.
Yavuzyılmaz, yaptığı yazılı acıklamada, Cin'den gelen aşıların ilk olarak sağlık calışanlarına uygulanmaya başlanılmasıyla salgınla mucadelede onemli bir adım atıldığını belirtti.

Aşılama calışmalarının risk gruplarına gore adım adım surduruleceğine, toplum genelinin aşılanmasının biraz daha zaman alacağına dikkati ceken Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:
"Aşı uygulanıp belli bir sure gectikten sonra antikor gelişmesinden bahsedebiliriz. Bunun yanı sıra aşı olan vatandaşlarda oluşabilecek sahte guven duygusu, kurallara karşı gevşemeye neden olabilir. Bu cok yanlış bir duşunce cunku salgın henuz bitmiş değil. Toplumun buyuk bolumu aşılanana kadar maske, mesafe ve temizlik kurallarından taviz vermemeliyiz. Sırası gelen vatandaşlarımız, Alo 182 ve MHRS uzerinden randevu alarak, tum sağlık tesislerinden aşılarını yaptırabilir. Bursa'da vaka sayılarında onemli oranda duşuş yaşandı. Alınan tedbirler sayesinde vaka sayıları her gecen gun duşuyor. Şu an itibariyle hastanelerde yukumuz azalmış durumda. Bu, memnuniyet verici. Vatandaşlar, havaların soğuduğu kış gunlerinde komşuluk ilişkilerine dikkat etmeli, misafirliğe gelip, gitmeden evinde oturmayı tercih etmeli. Kurallara uyduğumuz surece salgının ustesinden geleceğiz. Şu an iyi gidiyoruz ama rehavete kapılmamamız lazım."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Buşra Nur Yılmaz