Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Toroslar EDAŞ ve AYEDAŞ tarafından duzenlenen ve Viveka iş birliği ile yurutulen "İvme Girişim Hızlandırma Programı"nda son aşamaya gecildi.
Şirketten yapılan acıklamaya gore, Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nin takip ettiği dekarbonizasyon, dijitalleşme, merkezsizleşme gibi global ana trendlerin ışığında enerji endustrisinde etki yaratacak girişimlerle buluşmak icin yola cıktığı soz konusu programda son aşamaya gecildi. POC (urun test edilme) surecinde girişimcilere finansal destek sağlayan hızlandırma programı ivme ile enerji endustrisinin gelişiminde fark yaratacak projeler ortaya cıkmaya başladı.

Enerji endustrisinin geleceğine yon vereceğine inanılan ve yoğun ilgi goren programda uzun değerlendirmeler sonucu finale kalan AREYLight,CY Enerji, EventGates, Humming Drone, Massive Energy, Eye of the Power/ Rtm elektronik, Stroma Vision, Visiosoft, Xena Vision ve Geodo Technology olmak uzere toplam 10 girişim ile POC surecine başlandı.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Ust Yoneticisi ( CEO) Murat Pınar, kurumsal yapıların yanında girişimcilik ekosistemin cevik ve girişimci yapılarından da mutlaka faydalanmak gerektiğine inandığını belirtti. Pınar, şunları kaydetti:
"Girişimcilik ruhu, bir yandan onemli sorunlara cozum uretirken bir yandan da kurumların daha dinamik bir yapıya kavuşmasına imkan yaratacaktır. Biz de şirket olarak sektorde İvme programımız ile bu ekosisteme destek veriyoruz. Programa başvuran tum projelere teşekkur ediyor, urun testi aşamasına kalan tum girişimleri de ayrıca tebrik ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokce Topbaş