GAZİANTEP Futbol Kulubu ile bir yılı opsiyonlu iki bucuk yıllık sozleşme imzalayan Portekizli teknik direktor Ricardo Sa Pinto, kentte gorev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.
Pinto, takımın 21'inci haftada konuk ettiği Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kaldığı mac ile ilgili hakemin macı 2 dakika fazla oynattığını ve bu duruma anlam veremediğini soyledi.

Macın uzatma dakikalarında kendi kalesine gol atan ve daha sonra takımdan ayrılmak icin arkadaşlarıyla vedalaşan Juniour Morais ile ilgili de ayrılığın soz konusu olmadığını ifade eden tecrubeli teknik adam, "Juniour Morais cok tecrubeli bir oyuncu. Ozellikle macta gosterdiği performans cok iyiydi. Her futbolcunun başına gelebilir. Son dakikada talihsiz bir bicimde topu kendi ağlarımıza gonderdi ve bununla ilgili de kendisini sorumlu hissetti. Bizim takım olarak kendisine ihtiyacımız var. Bizim icin daha cok şey yapacak. Juniour aramızda olacak" dedi.Gaziantep Futbol Kulubu'nun tesislerinde gercekleşen toplantıya, kulubun Yonetim Kurulu Uyesi Erhan Ozmen, Asbaşkan Muslum Ozmen, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.Gaziantep'e geldiği icin mutlu olduğunu dile getiren Pinto, takımı zamanla tanıyıp daha iyi işler yapacağını soyledi.'MAC FAZLA OYNANDI, GOLDEN ONCEKİ POZİSYON FAUL DEĞİLDİ'1-1 berabere kaldıkları Hatayspor macı ile ilgili de hakem hataları olduğunu dile getiren Ricardo Sa Pinto, hakemin macı 2 dakika fazladan oynattığını ve Morais'in kendi ağlarına gonderdiği gol pozisyonu ile ilgili de golden onceki faul olmadığını soyledi.Pinto, "Benim fikrime gore hakem fazladan iki dakika oynattı macı. Bunu ben de kimse de anlamadı. Biz bu şekilde 8 puan kaybettik. O puanları kaybetmeseydik zirvedeydik. Dun de şanssız bir an yaşadık. O pozisyon faul değildi, faul verildi ve devamı gol oldu. Yetkililerin bu tur şeylere dikkat etmesini istiyorum. Daha adaletli bir yonetim istiyoruz" şeklinde konuştu.'GALATASARAY MACI İCİN ANAHTAR KELİME; ONLARDAN DAHA İYİ OLMALIYIZ'Pinto, Super Lig'in 22'nci haftasında kendi sahalarında oynayacakları Galatasaray karşılaşmasıyla ilgili de maca iyi hazırlanacaklarını soyledi.Galatasaray macına konsantre olduklarını anlatan tecrubeli teknik adam, macı kazanmak icin ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade ederek, "Şimdiye kadar takım ile ilgili yapılan transfer haberlerinin tamamı yanlış. Eğer bir transfer yaparsak ya da herhangi bir gelişme olursa zaten iletişimi biz sağlarız. Cuma gunu oynayacağımız Galatasaray macı gercekten cok onemli. Buyuk ve onemli bir mac olacak. Galatasaray gibi buyuk bir kulube karşı kesinlikle kazanmak istiyoruz. Kapasitemizin en ust seviyesinde olmamız gerekiyor. Onlardan da daha iyi olmamız gerekiyor. O mac icin anahtar kelime; onlardan daha iyi olmak. Rakibimize cok saygı gosteriyoruz ama takım olarak terimizin son damlasına kadar mucadele edeceğiz" dedi.'OYUNCULARI TANIDIKCA ALTERNATİF TAKTİK OLUŞTURACAĞIM'Gaziantep'in guzel ve buyuk bir şehir olduğunu, her gecen gun de biraz daha alıştığını belirten tecrubeli teknik adam, burada her gun daha cok calışıp başarılı olmak istediğini soyledi.Takımdaki oyuncuları tanıdıkca alternatif bir taktik oluşturacağının altını cizen Pinto şoyle dedi: "Takımın cok yoğun mac programı var. O yuzden fiziksel yorgunluk da vardı. Oyuncularımın hepsini yuzde yuz tanıyorum. Her mac, her antrenman onları daha cok tanıyacağım. Nasıl oyuncular nasıl karakterler olduğunu daha cok goreceğim. Onları tanımadığım icin de gelecekleri ile ilgili şu an bir karar alamam. Benim oynadığım sistem 3-4-3, 4-3-3 gibi sistemler ama takımın şu an ki sistemi cok iyi. Bu sistemi şimdilik değiştirmemek gerektiğini duşunuyorum ama niyetim alternatif bir sistem oluşturmak. Bu sistemle de daha fazla hucum futbolu oynayabilmek."Ote yandan Gaziantep Futbol Kulubu Asbaşkanı Muslum Ozmen de yeni hocadan cok yuksek beklenti icerisinde olduklarını soyleyerek, takımın gidişatından memnun olduklarını ve gecmişe dair yaşanan olayları kapattıklarını anlattı.Kulubun Yonetim Kurulu Uyesi Erhan Ozmen de Pinto'ya yeni gorevinde başarılar dileyerek, Turkiye'nin Gaziantep'i her anlamda ornek aldığını ve futbolda da one cıkacaklarını ve Super Lig'in ust sıralarında kalmak istediklerini soyledi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Kadir GUNEŞ.Ahmet KILIC