İZMİR'de koronavirus tedbirleri nedeniyle Kasım ayından beri ertelenen direksiyon sınavları yeniden başlarken, adaylar surucu belgelerini alabilmek icin arac koltuğuna oturdu. Surucu adaylarının HES kodu sorgulaması ile ateş olcumleri yapılırken araclarının da direksiyon, vites, kapı kolu gibi temas edilen yuzeyleri dezenfekte edildi.
Butun ulke genelinde olduğu gibi İzmir'de koronavirus tedbirlerinden dolayı Kasım ayından bu yana surucu belgesi almak isteyenler icin acılan direksiyon kursları ile sınavları ertelenmişti. Dun itibarıyla İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun imzasıyla yayınlanan genelge kapsamında, surucu belgesi alacaklar icin direksiyon sınavları yeniden başladı. Koronavirus nedeniyle ertelenen sınavların yeniden başlamasını bekleyen binlerce surucu adayı, heyecanla arac koltuğuna oturdu. Koronavirus tedbirlerine dikkat edilerek başlatılan direksiyon sınavlarında, her adayın HES kodu sorgulaması ile ateş olcumu yapıldı. Ote yandan aracların direksiyon, vites, kapı kolu gibi temas edilen bolumleri dezenfekte edildi. Sınava giren surucu adayları, sokağa cıkma kısıtlamasından dolayı sakin trafiğin kendileri icin avantaj olduğunu soylerken, ara verdikleri icin de pek cok bilgiyi unuttuklarını belirttiler.
'HEYECAN VE ZAMAN BİLDİKLERİMİZİ UNUTTURDU'
İzmir'de koronavirus tedbirlerinden sonra yapılan ilk direksiyon sınavına katılan surucu adaylarından Sağırdan kardeşlerden Mehmet Sağırdan, sınavlarda başarısız olduğunu soyledi. Mehmet Sağırdan, "Sokakların boş olması avantaj. Ancak havanın yağışlı olması da dezavantaj. Park etmeye calışırken kaldırıma aracı, carptım ve kazanamadım. Yeniden sınava gireceğim" dedi.
Tuncay Sağırdan ise arac kullanmayı oğrendikleri sırada araya giren koronavirus kısıtlaması nedeniyle bildiklerini unuttuklarını ifade etti. Tuncay Sağırdan, "Bu donemde zorluk yaşadık. 'Arac kullanmayı tam oğrendik' derken sınavlar ertelendi. Bu defa da direksiyon sınavları yeniden başladı. Bizim icin bu durum, dezavantaj oldu" diye konuştu.Direksyon sınavına girmek icin bekleyen surucu adaylarından Seval Ozen de heyecanlı olduğunu belirterek, "Her şeyin başı sağlık. Ekim ayında online sınav olduk. Direksiyon sınavı icin iki ay bekledim. Zor bir surec, fakat ehliyet de almak istiyoruz" diyor. 'HER ADAY İCİN ARACLAR DEZENFEKTE EDİLDİ'
Her adaydan sonra aracların icini dezenfekte ettiklerini kaydeden İzmir Surucu Eğitimcileri Derneği Başkan Yardımcısı Fethi Şen, aldıkları tedbirler hakkında şu bilgileri verdi: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulaması uzerinden butun surucu adaylarının HES kodları sisteme kaydedildi. Bu sistem uzerinden surekli sorgulama yapılıyor. Sınav gununden bir gun oncesine kadar HES kodunda herhangi bir problem yok ise oğrenci sınavına girebiliyor. HES kodu sorgulamasında bir problem olması durumunda oğrencinin sınav hakkı yanmıyor; 15 gun sonra yeniden sınava girebiliyor. Maskeler mutlaka takılı, sosyal mesafeye uyuluyor. Duzenli ateş olcumu yapılıyor. Koronavirus kısıtlaması nedeniyle iptal edilen sınavlardan dolayı adaylar beklemek zorunda kaldı. Uzun suredir sınava girmeyi bekleyen adaylar aynı zamanda heyecanlılar."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Hande NAYMAN