O ANLARI ANLATTILAR
Corum'da arkadaşının karıştığı kavgayı ayırmaya calıştığı esnada goğsunden bıcaklanması sonucu yaralanıp, tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi Necati Aslan (70), Ulu Mezarlık'ta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kıbrıs gazisinin oldurulme anına tanık olan arkadaşları yaşanan o anları anlattı.
'DONUP BICAKLADI VE KACTI'Kavganın neden başladığını anlayamadıklarını belirten Umit Cakırlı, "Ben biraz arkadaydım. Saldırgan obur arkadaşa vurunca Necati de vuranı kovalamaya başladı. Ben arkasından 'gitme' diye bağırdım ama gitti. Tam yakalayacağı sırada saldırgan cocuk donup bıcakladı ve kactı. Necati Aslan olduğu yere yığıldı. Saldıranın kim olduğunu, niye saldırdığını bilmiyoruz. Yaşı cok genc, hatta cocuk" dedi.'SALDIRIYA UĞRADIK'Saldırı sırasında Necati Aslan'ın yanında bulunan ve sol elinden bıcakla yaralanan Galip Oduncu da "Akşam saatlerindeydi. Evimize giderken bıcaklı saldırıya uğradık. Once bana bıcak cekti ve Necati mudahale etti. Necati bıcakla saldıranın ustune gitti ve bizi ayırmak istedi. Sonra yere duştu. O kişi bıcaklayıp gitti" diye konuştu.Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gul uzgun olduklarını soyleyerek, "Necati Aslan cok değerli bir arkadaşımızdı. Bıcaklanarak yaşamını yitirdi. Cok uzgunuz" ifadelerinde bulundu.Cenazeye katılıp, aileye taziyelerde bulunan Corum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise "Allah rağmen eylesin, boyle bir olum hepimizi uzdu. Cok acı bir olum, gazimize Allah rahmet eylesin" diyorum" dedi.TUTUKLANDIOte yandan gazi Necati Aslan'ı bıcakladığı iddiasıyla gozaltına alınan şupheli İ.K. (17) da, tamamlanan sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede cıkarıldığı nobetci hakimlikce tutuklandı.