ULUDAĞ'da, sokağa cıkma kısıtlamasından otellerde konaklayanlar muaf tutulurken; yoğun sis ile kar yağışına rağmen pisti dolduranlar doyasıya eğlendi.
Kış turizminin onemli merkezlerinden Uludağ'da okulların somestir tatiline girmesiyle otel rezervasyonlardaki artış işletmecilerin, yuzunu guldurdu. Karnelerini alan oğrencilerin, aileleriyle akın ettiği Uludağ'da yoğunluk oluştu. Otellerdeki doluluk oranının yuzde 100'e yaklaştığı Uludağ'a, tatilciler hafta sonu itibariyle gelmeye devam etti. Meteoroloji Genel Mudurluğu'nden alınan bilgiye gore, bolgede en duşuk sıfırın altında 1, en yuksek hava sıcaklığı ise sıfırın altında 3 derece olarak olculdu. Oteller Bolgesi'ndeki kar kalınlığı ise 49 santimetreye ulaştı. Oğleden sonra başlayan yoğun sis ile kar yağışına rağmen pistleri, dolduran yerli ve yabancı turistler, doyasıya eğlendi. Beklenen yeni kar yağışıyla birlikte, onumuzdeki gunlerde kar kalınlığının bolgede artması bekleniyor.
SOSYAL MESAFEYE UYGUN TATİL
Somestir tatilini gecirmek icin Uludağ'daki otellerde konaklayanlar, sokağa cıkma kısıtlamasından muaflar. Sosyal mesafe ile maske kuralına uygun tatil yaptıklarını belirterek şunları anlattılar:
Begum Erozen; "İstanbul'dan Bursa'ya 4 gunluğune geldim. Her sene geliyorum. 'Pandemi sebebiyle gelemeyeceğiz' diye biraz uzulmuştuk ama şimdi buradayız. Hava biraz daha guzel olsa, biraz daha kar yağsa daha guzel olacak. Cok şukur herkes, maskesini takıyor, sosyal mesafeye uyguyor. Bu konuda endişe etmiyoruz." Irmak Cevik; "Bursa'dan tatil icin Uludağ'a cıktım. Kayak yapmayı oğrendim. Gemlik'te oturuyorum. Bugun ilk gunum. Hava, sisli. Şartlar zor; ama yine de cok eğlenceli."
'AZERBAYCAN'DAN ULUDAĞ GELDİM'
Azerbaycan'dan geldiğini belirten Şehriyar Sefalı, "Turkiye'yi cok seviyorum. İlk defa geldiğim Uludağ'da olmaktan mutluyum. Turkiye zaten bize kardeş ulke. Kendimizi, yabancı hissetmiyoruz. Uludağ, Antalya, Kapadokya, hepsi muhteşem. Tum dostlarıma, arkadaşlarıma tavsiye ederim. Arkadaşlarım da yanımda, her şey cok guzel ve eğlenceli. Biz, bir millet iki devletiz. Uzerimde Azerbaycan ve Turk Bayrağını birlikte taşıyorum" dedi.