Ceyda Duvenci 10 yaşındaki serebral palsi hastası kızı Melisa Akgun'un ilk kez regl olduğunu belirterek "Bal kopuğum artık genc kız" acıklamasını yapmıştı.

Buyuk tepki ceken oyuncu dun de "Bu benim icin ilk dişin cıkması, ilk adımların atılması gibi. Mahrem değil. Kutlamaya ve onurlandırmaya değer" dedi.

Ceyda Duvenci'nin Şubat 2013'te boşandığı eski eşi, Melisa'nın babası
Engin Akgun ise konuyla ilgili acıklama yaptı.

Posta'da yer alan
habere gore, Akgun "Kızımı polemik konusu yaptırmam, medyada tartıştırmam. Ceyda'nın yaptığına doğru da demiyorum, yanlış da. Soyleyeceğimi Ceyda'ya soyledim zaten" dedi.

Sosyal medyada en cok konuşulan konular arasına giren konuyla ilgili Duvenci "Benim icin guclu bir kız cocuğu; once kendini ve bedenini seven, kendine dair her değişimine kıymet veren, kendi fikirleri olan, başkaları icin yaşamayan, ailesinden kıymet goren ve her guzel anını kutlayabilendir. Haftaya kızım icin Anadolu'dan gunumuze ulaşan kıymetli rituellerle kutlama yapacağım. Cunku artık bir genc kız. "

"Artık cocuk değil. Bedenini doğru anlaması ve sahip cıkabilmesi icin, kendine kıymet vermesi icin yapacağım bu ritueli... Her evlat değişir, donuşur... Regl olur, sunnet olur, mezun olur, aşık olur, evlenir, anne-baba olur... Tum bu donuşum anları kıymetli ve kutlanasıdır. Tum bu kutlama rituelleri atalarımızdan bize mirastır. Bir cocuğun kendini koruyabilmesi, ailesinden gorduğu kıymetle oluşur" acıklamasını yapmıştı.