AMELİYATSIZ ağrı tedavisinde hastalarına şifa olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Canberk Gul, icinde bulunduğumuz pandemi surecinde hem hastaların, hem meslektaşlarının yuzunu guldurebilmek icin "Doktor Kafası" isimli youtube kanalı actı. Birbirinden farklı iceriklerle kamera karşısına gecen Doktor Gul, "Korona zamanında halkımız evde olmaktan gergin ve mutsuz olduğu icin onları bir nebzede olsa gulumsetmek istedim. Kanalın gelirini durumu iyi olmayan kız cocuklarına bağışlamayı duşunuyorum" dedi.
3 GUNDE BİN ABONE
İzmir'de ozel bir klinikte hizmet veren ve ağrı konusunda yurtdışında eğitim alıp kendi enjeksiyon metodunu geliştiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Canberk Gul, bircok hastasını ameliyat olmadan kendi geliştirdiği metotla sağlığına kavuşturduğunu belirtti. Koronavirus surecinde hem hastalara, hem meslektaşlarına moral ve destek olmak icin kamera karşısına gecen uzman doktorun kanalı, 3 gunde bin aboneye ulaştı. Hastalarıyla arasında ozel bir bağ kurduğunu belirten Doktor Gul, durumu olmayan hastalarından ise varsa yetiştirdiği organik bir sebzeyi ucret olarak kabul ettiğimi soyledi. Ayrıca 'Bastondaş' adını verdiği uygulama ile de hastaları arasında sosyal bir bağ kurduğunu belirten Gul, projelerini DHA'ya anlattı.
"BU ZAMAN DOĞRU ZAMAN DEDİM"
Mesleğinin dışında muzikle ilgilenen ve kitap yazan Doktor Canberk Gul, youtube kanalı acmaya nasıl karar verdiğini anlattı. Gul, "Ben aynı zamanda stand-up yapıyorum kendi capımda. Oyle profesyonel bir iddiam yok ama muzikle ilgilenirim. Nota bilgim yok ama duyduğum her şeyi calabilirim. 'Aşktan Ote' parcasını bağlamayla caldım mesela. Beste yaparım kendim. Kitap yazıyorum bir yandan. Şimdi korona da olunca insanlar gergin. Evinde mutsuz. Surekli evdeler, dışarıya cıkamıyorlar. O yuzden de dedim bu zaman doğru zaman olabilir. En azından halkımızın biraz da olsa ilgisini ceker, gulumsetir. Gulumsetebilirsek ne mutlu bana dedim" ifadelerini kullandı. "AMAC HALKI BİR NEBZE OLSUN GULUMSETEBİLMEK""Doktor Kafası" isimli kanalında bir yandan da doktorların insanlar uzerindeki olumsuz algısını kırmayı hedeflediğini belirten Doktor Gul, "Stand-up videolarımız var. En cok onlar ilgi cekiyor. Muzik videolarımız var. Doktorların insanlar uzerinde şoyle bir algısı var; asosyal, ruh gibi, evden işe işten eve giden gibi. Oyle insanlar olmadığımızı da aslında gostermek istiyorum. Şu an beklediğimden iyi gidiyor. Kanal 3 gunde bin aboneye ulaştı. Ben boyle bir şey olacağını tahmin de etmiyordum. 2 hafta once başladık cunku. Umarım başarılı olurum. Olur da gelir elde edersem bu gelirleri durumu iyi olmayan kız cocuklarına bağışlamayı duşunuyorum" dedi.
"BAZEN ODEMEYİ PORTAKAL TAKSİTİ İLE ALIYORUM""Onemli olan hastalarımın iyi olması" diyen Doktor Gul, "Aslında enjeksiyonun yani yaptığımız uygulamanın herhangi bir alternatifi olmadığı icin fiyat bicme durumu soz konusu değil. Ama şunu soyleyebilirim. Benim icin onemli olan hastalarımın iyi olması. Bana trilyon verseler hastalarım iyileşmedikten sonra bir anlamı yok. Bazen maddi durumu iyi olmayan hastalarımız geliyor. Maddi durumu da iyi olmuyor. Onlarla mesela portakal taksiti, zeytinyağı taksiti şeklinde alıyorum odemeyi. Ama dışarıdan para vermeyecekler. Kendi organik urunleri olacak. Oyle olunca iki taraflı guzel bir kazanc gibi oluyor" şeklinde konuştu.
HEM HASTALAR HEM CAN DOSTLAR ŞİFA BULUYORHAYTAP ile ortak bir proje yuruttuklerini de belirten Doktor Gul, "Bu dunyada tek başımıza değiliz. Bizimle bu dunyayı paylaşan hayvan dostlarımız da var. Ozellikle korona virus salgını doneminde beslenme, barınma ve tedavi ihtiyacı olan can dostlarımızın yanında olmalıyız. HAYTAP ile yuruttuğumuz projede gonullu hastalarımızın da maddi ve manevi desteğiyle sokak hayvanlarının tum ihtiyaclarını elimizden geldiğince karşılamaya calışıyoruz" diye konuştu.
(Fotoğraf)