* İETT Şoforu Eyup Durgun: Ellerine ne gecirdilerse vurdular. Bitmek bilmiyordu. Kendimden vazgectim, bir yandan evladımı duşunuyordum
Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Hasan YILDIRIM/ İstanbul,
Kağıthane'de, trafikte tartıştığı kişi ve arkadaşları tarafından saldırıya uğrayan İETT şoforu Eyup Durgun, yaşananları anlattı. O sırada otobuste bulunan oğlunun da saldırıya uğradığını hatırlatan Durgun, "Ellerine ne gecirdilerse vurdular. Bitmek bilmiyordu. Kendimden vazgectim, bir yandan evladımı duşunuyordum" dedi.

Gectiğimiz Pazartesi gunu yaşanan olayda, iddiaya gore, Hamidiye Mahallesi-Şişli seferini yapan 48 H kodlu belediye otobusunun şoforu Eyup Durgun, guzergah uzerinde duraktan yolcu aldığı sırada bir arac surucusunun sozlu tacizine uğradı. Yaşanan kısa tartışmanın ardından Durgun diğer surucuye yol verdikten sonra seferine devam etti. Bu sırada, tartıştığı arac surucusu arkadaşlarına haber vererek otobusu takip etmeye başladı.
Eyup Durgun, yolcu almak icin bir durakta durduğu sırada, tartıştığı surucu ve arkadaşları tarafından onu kesildi. Otobusun camlarını kıran saldırgan ve arkadaşları daha sonra otobusun icine girerek Durgun'a saldırdı. O sırada otobuste bulunan Salih Durgun babasının yardımına koştu. Saldırgan ve arkadaşları baba ile oğlunu tekme ve tokatlarla darp etti. Otobus icindeki ve cevredeki vatandaşların mudahale etmesinin ardından saldırganlar olay yerinden kactı.
"SON ZAMANLARDA BU HADİSELER BAYAĞI ARTTI"
Hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu olan Eyup Durgun ile oğlu, saldırganlardan şikayetci oldu.Başlarına gelen saldırıyı kimsenin yaşamasını istemediğini belirten Eyup Durgun, "Rutin olarak normal seferimi tamamlamaya calışıyordum. Nasıl olduğunu biz de anlamadık. Boyle bir şey beklemiyorduk. Son zamanlarda bu hadiseler bayağı arttı. Bunların son olmasını diliyoruz, temenni ediyoruz. Sayın buyuklerimizden bunun onleminin alınmasını, kanun, yasa olarak her ne gerekiyorsa yapmalarını rica ediyoruz. Can guvenliğimizin korunmasını, sağlanmasını istiyoruz. Bizler de herkes gibi işciyiz, evimizi gecindirmeye calışıyoruz. Coluk cocuğumuza hizmet etmeye uğraşıyoruz. Topluma hizmet etmeye calışıyoruz" dedi. "O SIRADA YANIMDA EVLADIM BULUNUYORDU"Saldırı sırasında oğlunun da yanında olduğunu hatırlatan Durgun "Saldırı cok kotuydu. Bunu dilerim hic kimse yaşamaz. Kimsenin de başına gelmez inşallah. Bitmek bilmiyordu, bir 15 dakika surdu. O sırada yanımda evladım bulunuyordu. Kimsenin, hicbir anne babanın yaşamasını istemediğim, tasvip etmediğim, onaylamadığım bir olaydı. Bir yol vermeydi ya da vermemeydi olayı değil. Yol verdik, yol veriyoruz, hizmet ediyoruz. Bizlere biraz daha anlayışlı davranmalarını istiyoruz. Cunku kendilerini de taşıyoruz. Bizler de bir calışanız. Bizleri de biraz korumalarını istiyoruz" diye konuştu.
"ELLERİNE NE GECİRDİLERSE VURDULAR. BİTMEK BİLMİYORDU"Belediye otobusu şoforu Eyup Durgun sozlerini şoyle tamamladı: Sırtımda, sağ tarafta kelebek kemiğim kırık. Kafada catlak var, burun da catlağım var. Cok kotuydu, her taraftan vurdular. Ellerine ne gecirdilerse vurdular. Bitmek bilmiyordu. Bir yandan evladımı duşunuyordum. Kendimden gectim yani donup kalıyordu insan. İnşallah kimse de yaşamaz bu duyguları."
Goruntu dokumu: -----------Eyup Durgun'un konuşması-Detaylar
23.01.2021 - 21.42 Haber Kodu : 210123206

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı