Asılı kalan guvercinleri canını hice sayarak kurtardı
Telde asılı kalan guvercinleri kurtarmaya calışırken az daha duşuyordu
ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da bir vatandaş, ayaklarındaki ip tellere dolandığı icin mahsur kalan guvercinleri kurtarmak isterken az daha canından oluyordu. İpi kesmeye calışan şahıs, bir anda dengesini kaybederek ikinci kattan duşme tehlikesi atlattı.
Edinilen bilgiye gore olay, Şanlıurfa'nın Haliliye ilcesine bağlı Paşabağı Mahallesindeki Gıda ve Toptancılar Sitesi icerisinde yaşandı. Lokanta işleten İbrahim Şaşar'ın yanına giden iki cocuk, ikinci kattaki aydınlatma icin kullanılan elektrik tellerine takılan iki guvercin olduğunu soyledi. Dama cıkan Şaşar, guvercinlerin ayaklarına dolanan ip nedeniyle elektik telinde asılı kaldığını gordu. Bıcak getirten lokantacı, canını hice sayıp binanın kenarındaki yuksek betona cıkıp guvercinleri kurtarmak istedi. Bir tane guvercini ipi keserek kurtaran Şaşar, ikinci guvercini kurtarmak isterken dengesini kaybetti. Aşağı duşmek uzereyken geriye doğru hamle yapan İbrahim Şaşar, binanın uzerine indi. Bir daha beton yukseltinin uzerine cıkan Şaşar, diğer guvercinin ayağındaki ipi de keserek serbest bıraktı. Ozgurluklerine kavuşan guvercinler ucarak uzaklaştı.
Guvercinleri cocuklar fark etti
Guvercinleri cocukların fark ettiğini soyleyen İbrahim Şaşar, "Ben iş yeri icerisinde calışırken iki tane kucuk yaşlarda cocuk geldi. Restorandın damında iki tane kuşun asılı kaldığını soylediler. Ben de hemen yukarıya cıktım, baktım iki tane kuş ayaklarında iplerle bağlı asılı kalmış durumda. Hemen cocuğun birine dedim bir bıcak al gel. Cocuklar bıcağı alıp geldi" dedi.
Duşmekten son anda kurtuldu
Binanın iki katlı olduğunu soyleyen Şaşar, "Yukseğe cıktım, hava da baya soğuktu. Bir kuşu kurtardım, diğer kuşu kurtarırken dengemi kaybettim, az kalsın ben de duşecektim. O diğer kuşu da sağ salim kurtardım. Yerimde kim olsaydı aynı şeyi yapardı. Guvercinleri o halde, telde gorunce vallahi sanki icim cız etti, sanki iki evladım ayağından asılı kalmıştı. Bir insanın ayağına taş değerken acı hisseder ya bende o acıyı hissettim. Benim de gozume hicbir şey gelmedi, dama cıktım hayvanları sağ salim ozgurluklerine kavuşturduk. Burada benim de kuşlarım var. Ben de gozum gibi bakıyorum. Ha evlat ha kuş fark etmez, oda bir can taşıyor zaten" diye konuştu.