DUNYANIN sayılı kayak merkezleri arasında gosterilen Erzurum'daki Palandoken Kayak Merkezi, somestir tatili dolayısıyla oğrencilerle dolup taştı. Kayak pistine dolduran binlerce oğrenci, tatilin keyfini doyasıya cıkarıyor.
Palandoken Kayak Merkezi'ndeki otellerde somestir tatili nedeniyle doluluk oranı yuzde 70'lere ulaştı. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu Palandoken'e gelen oğrenciler aileleriyle birlikte tatilin keyfini cıkarıyor. Yarı donemin stresini Palandoken'in karlı doruklarına bırakacak olan oğrenciler ve aileleri, otellerin ışıklandırılmış pistlerinde gece yarısına kadar kayak yapma imkanı bulabiliyor. Tatilde bu yıl bolca kayak yapmayı planladığını soyleyen Nil Duru Cil, "Okul tatil olunca biz de hemen kayağa cıkalım dedik. Okul donemi online olduğu icin cok zorlayıcı gecti. Bizim icin cok verimli olduğunu duşunmuyorum. Surekli ekran karşısındaydık ve cok yorucuydu. Arkadaşlarımızla dışarıya cıkamamak bizi iyice bunaltmıştı. Biz de bugunlerin telafisini kayarak yapıyoruz" diye konuştu.

Cocuğuna kayak yapmayı oğreten Melike Cakır, "Eşim, Ağrı'nın Doğubeyazat ilcesinde gorevli. Koronavirus nedeniyle uzun zamandır dışarı cıkmıyorduk. Eşim ve ben kayak yapmayı biliyoruz. Bunu cocuğumuza da oğretmek icin tatili de fırsat bilerek Palandoken'e geldik. Cok beğendik. Herkese iyi tatiller diliyorum" dedi.Kayak sezonunun devam ettiği Palandoken'de Rus, Ukrayna ve yerli turistin bulunduğunu belirten Hotel Muduru Nuh Secer şunları soyledi: "Pandemi surecinde dağdaki butun oteller sosyal mesafeyi baz alarak kapasitelerine gore doluluk oranlarını netleştirdi. Bizde otelimizde eski doluluk oranımıza gore yuzde 70 oranında misafir kabul ediyoruz. Kayak, odamızdan gelen misafir alanlarına kadar 1,5 metrelik sosyal mesafeyi koruyoruz. Palandoken'deki tum otellerde bu onlemleri uyguluyor" diye konuştu

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Turgay İPEK