Baba-oğul doğayı fotoğraflıyor
SAMSUN'da yaşayan doğa ve fotoğraf aşığı Hasan Akturk'un (55) oğlu Alihan Akturk (23), babasının izinden giderek universitede fotoğrafcılık bolumu okuyor. Akturk, pandemi surecinin başlamasıyla birlikte orgun eğitime ara verilmesinin ardından, kendisini doğa fotoğrafcılığına adadı.
Samsun'da cocukluğundan bu yana babasıyla birlikte fotoğraf ceken Alihan Akturk, universite sınavının ardından tek tercihle Antalya Akdeniz Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi Fotoğrafcılık Bolumu'nde eğitim gormeye başladı. Akturk, pandemiyle birlikte okulunun orgun eğitime ara vermesinin ardından memleketi Samsun'a dondu. Daha cocuk yaşta babasıyla birlikte gercekleştirdikleri fotoğraf gezilerini tekrar etmeye başlayan ikili, kentin ve cevre illerin doğal guzelliklerini fotoğraflamaya başladı. Doğada kayıt altına aldıkları video ve fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan baba-oğul ilgi goruyor. Ozellikle 19 Mayıs ilcesine aşık olan baba-oğul, bu bolge ile ilgili cok sayıda video klip hazırladı.
'OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM'
Kendisinin 43 yıldır fotoğraf tutkunu olduğunu belirten Hasan Akturk, "Bu bir sevdaydı ve aşk haline donuştu. Oğlum 10 yaşına geldiği zaman fotoğraf makinesi ile tanıştı ve o gunden bugune kadar hic bırakmadı. Her gecen gun artan ilgisi de bizleri memnun ediyor. Doğayı, kuşları ve fotoğrafcılığı cok sevdi. Bir kişi, kendini gecen bir cırak yetiştirdiği zaman usta olur. Benim oğlum artık beni gecti. Ozellikle video konusunda cok başarılı işlere imza atıyor. Onunla gurur duyuyorum" dedi. 'A İLGİM, ERKEN YAŞTA BAŞLADI'
Babasıyla birlikte cıktıkları fotoğraf gezilerinden cok keyif aldığını soyleyen Alihan Akturk ise "Fotoğrafa olan ilgim cocukluktan geliyor. 10 yaşından beri babamın yanında fotoğraf cekmeye gidip gelmeye başladım. Şimdi de bunun eğitimini alıyorum ve ozellikle video alanında başarılı işlere imza atmak istiyorum. Yola ilk cıktığımız gunden bu yana, doğa sevgisi, hayvan sevgisi icinde bir yaşamım oldu. Fotoğrafa dair tutkumun sebeplerinden biri de, doğaya olan hayranlığımdır. Yonetmenliğini kendim yaptığım bir kac klip cektim burada. Boyle bir yaşantım olduğu icin mutluyum" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı