BİNGOL'un Karlıova ilcesine bağlı Dortyol koyunde yaşayanlar, yaban hayvanları icin askıda ekmek uygulamasını başlattı. Yoğun kar yağışları sonrası yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları icin koyluler, ağac ve kaya diplerine ekmek bıraktı. Koy halkından Kerem Beyaz, "Yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanların bircoğu aclıktan telef oluyor. Her sabah ormanlık alana geliyorum ve ağacların dallarına ekmek bırakıyorum" dedi.
Karlıova ilcesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Dortyol koyu sakinleri, yaban hayvanlar icin askıda ekmek uygulamasını başlattı. Yoğun kar yağışı sonrasında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlar icin koyluler ağaclara ve kaya diplerine ekmek bırakıyor. Yaklaşık bir haftadır bu uygulamayla yabani hayvanların ac kalmaması icin caba sarf eden koy sakinleri, bu uygulamanın her yerde yapılması gerektiğini ifade etti.

Yaban hayvanları icin koylerine 2 kilometre uzaklıkta bulunan ormanlık alanda ağac dallarına ve kaya diplerine ekmek bıraktıklarını soyleyen Dortyol koyu sakinlerinden Kerem Beyaz, "Koyumuze yaklaşık 1 metre kar yağdı. Yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanların bircoğu aclıktan telef oluyor. Her sabah ormanlık alana geliyorum ve ağacların dallarına ekmek bırakıyorum. Herkesi bu konuda duyarlı olmalarını bekliyorum. Lutfen bu kış gunu yaban hayvanları unutmayalım" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı