Televizyon tarihinin en başarılı sunucuları arasında gosterilen ABD'li Larry King, 87 yaşında hayatını kaybetti.
King'in olumunu TV yapım şirketi Ora Media duyurdu. Oğlu Chance King de babasının olum haberini doğruladı.

Ora tarafından yapılan acıklamada olum nedeni belirtilmedi. Ancak King'in 2 Ocak'ta yapılan koronavirus testi pozitif cıkmış ve Los Angeles'ta bir hastanede tedavi altına alınmıştı.
[h=3]50 binden fazla roportaj yaptı[/h]1985 yılında CNN ekranlarına cıkan unlu sunucu, "Larry King Live" isimli programı ile 25 yıldan uzun sure seyircisiyle buluştu.
1933 yılında New York'ta Avrupalı Yahudi bir gocmen ailede doğan King, kariyerinin başlarında Zeiger yerine King soyadını kullandı. Kısa sure icerisinde de soyadını King olarak resmiyette de değiştirdi.
60 yılı aşmış kariyerinde politikacılar, sporcular ve unlu isimlerin de aralarında bulunduğu 50 binden fazla roportaj yapan King, bir kez Emmy, biri TV ve biri de radyo olmak uzere iki kez Peabody ve on kez de Cable ACE odulu kazandı.
King; Frank Sinatra, Bill Clinton, Beatles, Jerry Seinfeld, Tammy Fay Messner, Lady Gaga ve Vladimir Putin gibi isimlerle roportaj yaptı.

[h=3]'Karşısındakini somurmeyen birisi'[/h]2014 yılında The Young Turks programının sunucu Cenk Uygur ile yaptığı roportajda, "Ben konuklarımla zıtlaşmak icin burada değilim. İyi sorular soruyorum, cevapları dinliyorum, takip ediyorum" sozleriyle kendisini anlattı.
Cok fazla roportaj vermemesiyle bilinen aktor Marlon Brando da King'in konuştuğu isimler arasındaydı. Brando 1994 yılında verdiği roportajın sebebini, King'in karşısındaki insanı somurmemesi olarak gosterdi.
Tum parlak kariyerine rağmen pek cok defa at yarışında kaybettiği paralar dahil bircok sebeple maddi zorluklar yaşadı.

[h=3]İflas etti, hakkında dava acıldı[/h]1960'ta ilk kez iflas etti. 1971'de eski bir iş ortağını 5 bin dolar tutarında dolandırdığı iddiasıyla suclandı. Suclamalar 1972 yılında duşse de itibarını kaybettiği icin bir sure iş bulamadı.
Serbest yazarlık ve radyo işleri yaptı. Louisiana'da bir yarış pistinde halkla ilişkiler işi yaptı.
352 bin dolar borcla 1978'de ikinci kez iflas ilan etti. Aynı yıl Mutual Radyo'da Larry King Show'a başladı.

[h=3]Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi[/h]Bu iş onu asıl şohrete kavuşturacak CNN'deki "Larry King Live" programına ulaştırdı. Bu programın promiyerini 3 Haziran 1985'te gercekleştirdi.
1982 yılında USA Today gazetesinde koşe yazarlığına başladı.
2010'da CNN'deki kariyerini sonlandırdığında, "Larry King Live" aynı zaman diliminde aynı sunucu ile devam eden en uzun soluklu gosteri olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Ancak King'in bu emekliliği bir hayli kısa surdu. 2 yılın ardından web tabanlı Ora TV'de "Larry King Now" isimli yeni bir gosteriye başladı.
Ertesi yıl, King'in ev sahipliği yaptığı başka bir program olan "Politicking" Rus televizyon kanalı RT'de yayımlandı.

[h=3]'Usame Bin Ladin'in oldurulduğu gece bir şeyler yapmak istedim'[/h]King 2013 yılında yaptığı bir konuşmada, "Artık bırakbilirim diye duşundum. Bu kolay olabilirdi. Ama Usame Bin Ladin'in oldurulduğu gece ayağa kalkıp bir şeyler yapmak istedim" ifadelerini kullandı.
Yaptığı bir roportajda eski ABD Başkanı Richard Nixon'a, "Watergate'ten gecerken kendinizi tuhaf hissediyor musunuz?" diye; diğer bir ABD Başkanı Ronald Reagan'a ise, "Bir şeyi hatırlamamak sizin icin sinir bozucu mu?"diye sorular sordu.
"Bir roportajda insanları one cıkarma yeteneğim olduğunu fark ettim" diyerek roportaj yapmayo neden sevdiğini anlattı.
Şovmen Eddie Fisher'ın eski eşi Terry Richard, 2017 yılında King'i tacizle sucladı. King, İngiliz Daily Mail gazetesinde yayımlanan bu iddiaları reddetti.

[h=3]7 kişiyle evlendi[/h]King yıllar icinde bircok kez kalp krizi gecirdi. 1987'de sigarayı bırakmasına yol acan buyuk bir baypas ameliyatı oldu.
Bu ameliyat daha sonrasında sigortası olmayan kişiler icin tıbbi tedaviyi finanse etmeye yardımcı olan Larry King Kalp Vakfı'nın kurulmasına sebep oldu.
1997 yılında gecireceği bir ameliyat oncesinde yedinci karısı Shawn Southwick (King) ile evlenen King'in bu evliliği de 22 yıl surdu. Southwick ile 2019 yılında boşandı.
2020 yılında 65 yaşındaki oğlu Andy kalp krizinden; 51 yaşındaki kızı Chaia da akciğer kanserinden hayatını kaybetti.