Galatasaray'ın once kiralamak, ardından transfer etmek istediği Mısır Ligi ekibi Zamalek'in yıldız oyuncusu Mustafa Muhammed konusunda belirsizlik devam ediyor.
Mısır merkezli Yevm es-Sabig gazetesi, Zemalek kulubu yetkililerinin Galatasaray yonetimiyle telekonferans yontemiyle goruştuğunu, Galatasaray'ın 1,5 sezon icin Muhammed'i 1 milyon dolara kiralamak istediğini, transfer icin ise 3 milyon teklif ettiğini yazdı.

Zemalek yonetiminin kiralama ucreti olarak 2 milyon istediğinin kaydedildiği haberde, transfer icin ise 5 milyon talep ettiği belirtildi. ???????
Galatasaray teknik direktoru Fatih Terim 9 Ocak'ta yaptığı basın toplantısında, "İrfan Can Kahveci'nin de bize gelmek istediğini biliyoruz. Muhammed'i istiyorum diye soyledim duzelteyim, Mısır'da oynayan Mustafa Muhammed'den bahsediyorum." ifadelerini kullanmıştı.
Mustafa Muhammed Kimdir?
Mısırlı genc futbolcu Mustafa Muhammed, 28 Kasım 1997 tarihinde Kahire'de doğdu. Futbol kariyerine 13 yaşındayken Dina Farms takımıyla başladı. Ardından Wadi Digle takımında oynadı. Genc futbolcu 2015 yılında henuz 18 yaşına yeni girmişken Mısır'ın iki buyuk kulubunden birisi olan Zamalek'in gencleri arasına girdi.
Genc futbolcu Muhammed, Zamalek kulubunde 5 macta oynadı. 2016-2017 sezonunda Ed-Dahiliye (İcişleri Bakanlığı) takımında forma giydiği 17 macta 4 gol kaydederken, bir sonraki sezonda ise Tanta FC takımında oynadığı 23 macta 6 gol attı.
Ayak capraz bağlarındaki sorundan dolayı kariyerine bir muddet ara veren futbolcu, 2018-2019 sezonunda El-Ceyş (Ordu) takımında transfer oldu. Sahaya cıktığı 29 macta 12 gol atarak tekrar Zamalek'in dikkatini cekmeyi başardı ve eski kulubune geri dondu.
Mustafa Muhammed ile Fransız takımı AS Saint-Etienne de ilgilendi
Fransız kulubu AS Saint-Etienne, 2020-2021 kış sezonunda Mustafa Muhammed'in transferi konusunu Zamalek kulubu ile goruşmek uzere Aralık 2020'de Kahire'ye bir heyet gonderdi.
Zamalek yonetimi gecen 16 Ocak'ta yazılı bir acıklama yaparak, Saint-Etienne kulubu ile goruşmelerin başarısızlıkla sonuclandığını duyurdu.
Genc futbolcuyu Fenerbahce de istemişti
Yaz transfer doneminde Fenerbahce'nin Mustafa Muhamed'i transfer etmek istediği, Mısırlı oyuncunun da Turkiye'ye gelmeye sıcak baktığı biliniyor. O donem France Football'a konuşan 22 yaşındaki futbolcu, "Fenerbahce'nin beni istediği doğru. Cok buyuk bir kulup. Yakında 23 yaşında olacağım. Kariyerimde one doğru bir adım atıp artık Avrupa'da oynamalıyım. Mısır'dan ayrılmak istiyorum" demişti.
Zamalek Başkanı Murtaza Mansur'un iki ulke arasındaki siyasi problemleri gerekce gostererek bu transfere sıcak bakmaması hakkında da konuşan Mısırlı golcu, "Ben profesyonel futbolcuyum. Benim bunlarla ilgim yok. Siyaset benim işim değil. Daha once Trezeguet ve Elneny'nin yaptığı gibi Turkiye'de oynamak istiyorum. Orada harika bir lig var." diye konuşmuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aydoğan Kalabalık