ERZURUM'da, seyir halindeki minibus, elektrik kontağından cıktığı tahmin edilen yangında alev topuna dondu. Olayda olen ya da yaralanan olmadı.
Olay, saat 18.00 sıralarında merkez Palandoken ilcesi Mareşal Fevzi Cakmak Hastanesi karşısında meydana geldi. Recep Demirci yonetimindeki 34 ZE 9525 plakalı minibus, seyir halindeyken bir anda alev aldı. Aracını durdurup, yangın sondurme tupuyle alevlere mudahale eden surucu Demirci, itfaiyeden de yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri cevrede guvenlik onlemi alırken, Erzurum Buyukşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de alevlere mudahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak, sonduruldu.
'COK HIZLI BİR ŞEKİLDE TUTUŞTU'Aracındaki yangını sondurme calışmalarını caresiz gozlerle izleyen Recep Demirci, "Otomatik kapılar kapanmıyordu. Elektrikciye goturdum, kapıları yaptırdım. Geri donerken yolda sol taraftan duman cıkmaya başladı. Hemen sağa yanaşıp dortluleri yaktım. Anahtarı alıp koştum, kutup başını cıkardım. Elektrik tesisatından kontak yaptığını anladım. Cok hızlı bir şekilde tutuştu. 3 tane yangın sondurme cihazı bitirdik yine de fayda etmedi" dedi.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.