Almanya'nın Koln kenti yakınlarındaki Bruhl beldesinde, WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ve Yurt Dışı Turkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğiyle hijyen paketi dağıtıldı.
Yeni tip koronavirusle (Kovid-19) mucadele kapsamında Bruhl Camisi cemaatine cuma namazı cıkışında dağıtılan paketlerde, hijyen malzemeleri ve maske yer aldı.
WEFA Yonetim Kurulu Uyesi Şerafettin İmatoğlu, kurum olarak Kovid-19 ile mucadele etmek amacıyla salgının başladığı gunden beri caba gosterdiklerini ifade etti.
Kovid-19 salgınıyla mucadele kapsamında dunya genelinde yardım calışması başlattıklarını belirten İmatoğlu, "Salgından buyuk olcude etkilenen ulke ve bolgelere ceşitli yardımlar ulaştırdı. Bilhassa sağlık sistemleri zayıf olan Afrika ulkelerine hijyen paketi yardımı yapıldı. Yardım calışmaları cercevesinde Kenya, Burkina Faso, Sudan, Moritanya, Ruanda, Fas gibi Afrika ulkelerinin yanı sıra Arnavutluk, Keşmir, Endonezya, Sri Lanka ve Lubnan'a hijyen malzemesi ulaştırıldı. Coğunluğunu Suriyeli multecilerin oluşturduğu Lubnan Arsal Kampı'nda hijyen paketi yardımı gercekleştirildi." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mesut Zeyrek