ANTALYA'da Ciğdem Yaylak'ı (29) calıştığı iş yerinden eve bırakma bahanesiyle alıp goturduğu marangoz atolyesinde tecavuz ettiği iddia edilen ve olayın travmasıyla intihara teşebbus ederek yuzde 99,9 engelli kalmasına sebep olduğu one surulen Murat K. (36), saldırıya uğradı. İş yerinin onunde kimliği belirsiz kişilerin darbettiği Murat K., "Cep telefonumu acamıyorum. Binlerin uzerinde tehdit mesajları geliyor. Ailem ve ben sokağa cıkamaz hale geldik" dedi.
Olay, 30 Eylul 2019 tarihinde Doşemealtı ilcesinde meydana geldi. Eğlence merkezinde calışan bir cocuk annesi Ciğdem Yaylak, iddiaya gore, iş bitimi patronunun soylemesi uzerine Murat K. isimli muşterinin aracına binerek taksi durağına bırakılmak uzerine yola cıktı. Durağa gelindiğinde Murat K., aractan inmesine izin vermediği Ciğdem Yaylak'ı dovdu. Ardından kadını otomobiliyle marangozhanesine goturdu. Burada kadını dovmeyi surduren Murat K., direnmesine rağmen Ciğdem Yaylak'in kıyafetlerini zorla cıkardı. Cep telefonu ile annesi Hulya Baran'ı arayan Ciğdem Yaylak, "Anne ben oluyorum. Oğluma iyi bak" dedikten sonra Murat K. mudahale ederek, telefonu elinden aldı ve kadına cinsel saldırıda bulundu. Anne Hulya Baran'ın ısrarlı aramaları sonrası telefonu acan Murat K., "Kızına şu an tecavuz ediyorum" dedikten sonra telefonu kapattı. Daha sonra Ciğdem Yaylak'ı marangozhanenin birinci katına cıkaran Murat K., G.K. adlı calışanını cağırarak, genc kadına zorla uyuşturucu kullandırttı. Yaylak'ın cantasındaki 850 TL'yi de alan Murat K., kadına saatlerce cinsel saldırıda bulundu. Murat K. daha sonra aracına aldığı Ciğdem Yaylak'ı bilmediği bir yerde bırakarak ayrıldı.
Polise giden Ciğdem Yaylak şikayetci olurken, gozaltına alınan Murat K. ile G.K., uzerlerine atılan suclamaları kabul etmediklerini belirterek, iftira atıldığını one surdu. Ancak olay anına ait iş yeri guvenlik kameralarını inceleyen Siber Suclar Şube Mudurluğu, olayın gercekleştiği tarih ve saat aralığını gosteren kamera kayıtlarının silindiğini tespit etti. Veri kurtarma uzmanlarının yaptığı calışma sonunda olay anına ilişkin bir kısım kamera kayıtları kurtarıldı. Murat K. ile G.K., cıkarıldıkları Nobetci Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Hazırlanan iddianamenin ardından 2 şupheli hakkında Antalya 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılma', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'nitelikli yağma' suclarından dava acıldı.Genc kızın avukatı Bilgenur Yalcın da şuphelilerinin avukatının kendisini cinsel saldırıyla, ailesini de oldurmekle tehdit ettiğini one surdu.İŞ YERİ ONUNDE DOVDULERTutuksuz yargılanan Murat K., bu sabah iş yerinin onunde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Başından yaralanan Murat K., "Bulunduğum bolgede bana bakış acıları değişti. Cep telefonumu acamıyorum. Binlerin uzerinde tehdit mesajları geliyor. İş yeri cıkışında beni darbettiler. Ailem ve ben sokağa cıkamaz hale geldik" dedi.'İLİŞKİ YAŞIYORDUK'Ciğdem Yaylak ile bir yılı aşkın sure ilişki yaşadıklarını one suren evli ve 2 cocuk babası Murat K., olay gecesi tartıştıklarını soyledi. Murat K., "Ayrılmak istediğimi soyleyince bana hırcın bir şekilde saldırdı ve ağır hakaretler ettiği icin olaylar bu boyuta geldi. Onun haricinde onunla hicbir sorunumuz yoktu. Onu zorla goturmedim. Onunla daha once de defalarca o iş yerinde birlikte olduk. Ayrılmak istiyordum. Tecavuz etmediğim doktor raporlarında da var. Boyle bir durum olsaydı mahkeme beni tutuklardı. Şikayetci olaydan 4 gun sonra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden raporlar aldı. Hepsi temiz cıktı" diye kendisini savundu.Silinen kamera kayıtlarıyla ilgili olarak Murat K., mahkemedeki ifadesinde, "Muşteki iş yerime gelmişti. Eşimin oğrenmemesi icin kamera kayıtlarını ben sildirmiştim" diye konuşmuştu.