Edirne'de, Kadın Destek Uygulaması (KADES) programı hakkında toplumsal duyarlılık ve bilincin arttırılması amacıyla eğitim ve afiş calışması yapıldı.
Edirne Valiliğinden yapılan acıklamaya gore, Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Edirne Aile Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu uzmanları KADES uygulamasının tanıtımı icin calışmalarını surduruyor.

Programın tanınırlığı ve yaygınlaştırılması amacıyla calışmalar yapıldığı aktarılan acıklamada şu ifadelere yer verildi:
"KADES uygulamasının tanıtımı ve eğitiminin verilmesi ile koylerimizde halkın gorebileceği alanlara KADES afişlerinin asılması faaliyetleri gercekleştirilmiştir. Faaliyet sonucunda 1-21 Ocak tarihleri arasında sorumluluk bolgemizde toplam 790 kadına KADES eğitimi verilerek tanıtımı yapılmış olup, 450 KADES tanıtım afişi koy minibusleri ve vatandaşların gorebileceği uygun yerlere asılmıştır. Ayrıca Edirne İl Jandarma Komutanlığınca aile ici ve kadına karşı şiddet olaylarında mutlaka kadın mağdurlara KADES tanıtımı yapılmakta ve uygulama yukletilmektedir."
Pekcanlı, Mumcu'yu andı
CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Uğur Mumcu'nun 28. olum yıldonumu dolayısıyla mesaj yayımlandı.
Pekcanlı, mesajında, Mumcu'yu saygı ve rahmetle andığını belirtti.
Mumcu'nun kamuoyunun aydınlatılması icin mucadele ettiğini aktaran Pekcanlı, "24 Ocak 1993'te, karanlık gucler tarafından arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu vahşice katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun olumunun uzerinden 28 yıl gecti. Gecen 28 yılda seni unutmadık unutmayacağız. Mumcu, gazeteciliğin, halkın sağlıklı bilgi alma, kamuoyunun ozgurce oluşmasına katkı verme sorumluluğunu taşımak olduğuna inandı. Yaşamı boyuncu bunun kavgasını verdi." ifadelerini kullandı.
Yatırımcılara yonelik toplantı duzenlendi
Trakya Teknopark bunyesinde bulunan şirketler ile startup projelerine yatırım ve mentor eşleşmeleri konusunda değerlendirme toplantısı yapıldı.
Trakya Universitesinden yapılan acıklamaya gore, Trakya Teknopark Genel Muduru Dr. Oğretim Uyesi Ozgur Ozdemir ile Proje ve Eğitim Koordinatoru Dr. Oğretim Uyesi Elvin Dinler Kısactutan'ın rehberliğinde oluşturulan gonullu ekip ve şirketler, yerel yatırımcılar oncelikli olmak uzere eğitim, rehberlik ve eşleşme calışmaları hakkında takvim belirledi.
Şirketlerin ve daha onceden yatırım almış startup projelerinin oneri ve fikirlerini de dikkate alarak başlatılan program, yeni bakış acılarıyla duzenli Demo Day etkinlikleri duzenleyerek teknoparklar ile yatırımcıları yakınlaştırmayı ve bolgesel teknolojik hamleyi guclendirmeyi hedefliyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Zobar