KARS'ın Yalcınlar koyunde yaşayan, Haydar Aliyev Lisesi 1'inci sınıf oğrencisi Berat Yakın, pandemi nedeniyle evinden cıkamayınca atıkları değerlendirdi. Atık malzemelerden oyuncak gemi, helikopter, kamyon, otomobil yapan Berat, "Evde olduğum surede canım sıkılmasın, diye atıklardan oyuncak yapıyorum" dedi.
Koronavirus salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalarda evden cıkamayan lise oğrencisi Berat Yakın, oğretmeninin yonlendirmesiyle evde oyuncak yapmaya başladı. Karton ve mukavvalardan ucak yapan Berat, bu becerisini pandemi surecinde geliştirdi. Evde canlı dersten kalan zamanlarında kullanılmayan karton kağıt, ip, kurdan, folyo gibi malzemeleri oyuncaklara donuşturen Berat, televizyonda gorduğu helikopter ve gemi maketlerini de yapmayı başardı. Annesi Songul, babası Yakup Yakın'ın da desteğiyle atık malzemeleri değerlendiren Berat, hem keyifli zaman gecirdi hem de uretim yaparak deneyimlerini artırdı.
Berat Yakın, daha cok projesinin olduğunu fakat koy yerinde malzeme acısından imkanı bulunmadığını belirterek, imkan sunulması halinde daha başarılı işlere imza atacağını soyledi. Berat Yakın, "Pandemi surecini bu tur calışmalarla değerlendiriyorum. Evde olduğum surede canım sıkılmasın, diye atık malzemelerden oyuncak yapıyorum. Vaktimi bu şekilde calışarak geciriyorum. Traktor, araba, ucak, gemi, kamyon, kepce yaptım" dedi.