Bakanlar Kurulu uyeleri, Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihci ve yazar Niyazi Birinci'nin vefatı dolayısıyla soysal medya hesaplarından taziye mesajları yayımladı.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gul, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "Genclik yıllarımızın onemli mutefekkirlerinden, eserleriyle gencliğin ufkunu acan değerli dava adamı Yavuz Bahadıroğlu'nun vefatını uzulerek oğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verdi.
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, "Eserleriyle nesilden nesile tarih şuuru aşılayan Yavuz Bahadıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı.
İcişleri Bakanı Suleyman Soylu da paylaşımında, şunları kaydetti:
"Guler yuzu ve engin birikimiyle gonullerde ve bu kubbede hoş bir sada bırakarak terk-i diyar eyleyen Yavuz Bahadıroğlu (Niyazi Birinci) ağabeye Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim, mekanını cennet eylesin, başımız sağ olsun."
Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da "Ulkemizin kıymetli kalemlerinden, tarihci-yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun vefat haberini uzuntuyle oğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." paylaşımında bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk da mesajında "Yaşamını tarih bilimine adayan tarihci-yazar Yavuz Bahadıroğlu'na (Niyazi Birinci) Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tum sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammed Nuri Erdoğan