TRABZON'un Macka ilcesinde, 2017'de PKK'lı teroristlerin erzak caldığını ihbar edip, guvenlik guclerine yer gosterirken acılan ateşle şehit olan Eren Bulbul'un (15) annesi Ayşe Bulbul, İcişleri Bakanlığı'nca teror orgutu PKK'nın kış yapılanmasına yonelik duzenlenen operasyonlara oğlunun adına ithafen 'Eren Operasyonu' adının verildiği icin teşekkur etti. Ayşe Bulbul, "Gurur duydum. Oğlumun kanını yerde koymayan herkesten, Cumhurbaşkanımdan, Soylu bakanımızdan, herkesten Allah razı olsun" dedi.
Macka'da 11 Ağustos 2017'de, PKK'lı teroristlerin erzak caldığını ihbar edip, guvenlik guclerine evi gosteren Eren Bulbul ile Jandarma Astsubay Başcavuş Ferhat Gedik, teroristlerin actığı ateşle şehit oldu. Turkiye'yi huzne boğan olayın ardından Eren Bulbul'un şehit olmadan once sosyal medya hesabında 'Biri de cıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın' paylaşımı yurekleri burktu.

Eren Bulbul'un adı İcişleri Bakanlığı tarafından bolucu teror orgutune yonelik duzenlenen operasyonlara verildi. Bakanlıkca ilki Tendurek bolgesinde başlatılan 'Eren-1 Tendurek Operasyonu'nun ardından 'Eren-2 Lice Operasyonu' da başlatıldı. Eren Bulbul'un annesi Ayşe Bulbul, İcişleri Bakanlığı'nca PKK teror orgutunun kış yapılanmasına yonelik duzenlenen operasyonlara oğlunun ismine ithafen 'Eren Operasyonu' adının verilmesine teşekkur etti. Ayşe Bulbul, "Emeği gecen, oğlumun kanını yerde koymayan herkesten, Cumhurbaşkanımdan, Suleyman Soylu bakanımızdan, herkesten Allah razı olsun. Operasyonu biliyorum. Benim oğlum asker değil, 15 yaşında cocuktu. Yavrumun şehit olması daha değişik oldu. Benim yavrumun kanını yerde bırakmadıkları, yavrumun ismini koyarak bu operasyonları yaptıkları icin herkesten Allah razı olsun, hepsine guc kuvvet versin. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Yavrumun mekanı cennet olsun. Yavrumu unutmayan herkese teşekkur ederim. Ben bir anne olarak gurur duyuyorum. Yavrumu burada tek başıma buyutuyordum. Ne kadar cok insanın arkamızda olduğunu hissediyorum. Yavrumun acısını benimle paylaştıkları, yavrumu unutmadıkları icin bir anne olarak onlarla gurur duyuyorum" dedi.'15 YAŞINDA COCUKTU'Eren'i buyuk zorluklarla buyuttuğunu anlatan Ayşe Bulbul, "Ne kadar mutlu olurdu, ama maalesef 15 yaşına kadar benim yavrumdan kimsenin haberi yoktu. Beni uzen şeyler bunlar. Eren 15 yaşındaki cocuktu. Eren'in ayakkabıları ayağımdakiler gibi kara lastikti. O zaman da bu millet Eren'in arkasından konuşan insanlar vardı. Benim yavrum tek başına buralarda hayat mucadelesi verdiği icin oralardan uzgunum ama oğlum şehit olduktan sonra peşinden yuruyenlerden Allah binlerce kez razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selay SAYKAL