Yemen'de Aden Universitesi Koordinasyon Komitesi, 927 akademisyenin atanma başta olmak uzere taleplerinin yerine getirilmesi icin greve gittiğini duyurdu.
Universitedeki akademisyen atamalarından sorumlu Koordinasyon Komitesi Başkanı Ali el-Kahtani, AA muhabirine yaptığı acıklamada, grevin universite ile hukumetin yıllardır beklemede olan problemleri cozmeyi ertelemesi ve gormezden gelmesinden kaynaklandığını belirtti.

Kahtani, "Aden Universitesinde 927 akademisyen bugun ne zaman biteceği bilinmeyen greve başladı." dedi.
Son yıllarda tekrarlanan grev taleplerinden bazılarının akademik atama prosedurlerinin tamamlanması ve ucret duzenlemesi olduğuna işaret eden Kahtani, grevin Aden, Lahic, Dali ve Şebve kentlerinde bulunan universiteye ait 23 fakultede eğitim surecinin durmasına neden olabileceğini kaydetti.
Yemen'deki hukumet yetkilileri konuya ilişkin acıklama yapmadı.
1970 yılında kurulan ulkedeki ilk universitesi olan Aden Universitesinin binlerce oğrencisi ve 1300 oğretim gorevlisi bulunuyor. Soz konusu oğretim gorevlilerinden yuzlercesi on yıldan uzun suredir atanmamış olmanın sonuclarından şikayet ediyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Safiye Karabacak