Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8. ve 12. sınıf oğrencileri ve mezunlar icin isteğe bağlı acılan resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarında, ozel okullardaki takviye kurslarında ve 12. sınıflara yonelik ozel oğretim kurslarında yuz yuze eğitimin 22 Ocak'tan itibaren başlatılacağı bildirildi.
Bakanlıktan resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, ozel okullardaki takviye kursları ile ozel oğretim kurslarındaki yuz yuze eğitime ilişkin iş ve işlemleri duzenleyen iki ayrı yazı illere gonderildi.

Buna gore, resmi okullarda eğitim alan 8. ve 12. sınıf oğrencileri ve mezunlar icin isteğe bağlı acılan destekleme ve yetiştirme kursları ile ozel okullardaki bu sınıflara yonelik takviye kurslarında, 12. sınıf oğrenci ve mezunlarına yonelik ozel oğretim kurslarında yuz yuze eğitim 22 Ocak'tan itibaren başlatılacak.
Kurslarda, oğrencilerin ve kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde duzenlenecek, bir sınıfta bulunması gereken en fazla oğrenci sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek.
Resmi okullardaki kurslara devam etmek isteyen oğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar, salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalabilecek. Ozel okulların takviye kursları ile ozel oğretim kurslarına devam etmek isteyen oğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar ise ozel barınma hizmeti veren yurt ve pansiyonlarda kalabilecek.
Kurslarda, yeni tip koronovirus (Kovid-19) salgınıyla ilgili verilen mucadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak uzere diğer kurallara titizlikle uyulacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selma Kasap