Galatasaray Kulubu Başkanı Mustafa Cengiz, bağış kampanyası başlattıklarını acıkladı.
Mustafa Cengiz, Galatasaray Televizyonda katıldığı programda, kampanyaya ilk olarak kendisinin ve kulup ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak'ın 500'er bin lira bağışta bulunduğunu soyledi.
Galatasaraylı taraftarların sosyal medyada "Aslangibisponsor" başlıklı bir etiket actığını aktaran Cengiz, "Bu başlıktaki mesajları okudum. Burdaki amac Galatasaray'a maddi destek. Okudum biraz, muthiş duygulandım. Genel olarak taraftarlarımızın maddi durum nedeniyle kulube sahip cıkmaya calıştığını gordum. Aynı anda yureğim sızladı. Cunku 209 milyon lira 6 aylık zarar bildirdik. Bu sadece 6 aylık, 12 aya bolduğunuzde ortaya cıkacak zarar belli." diye konuştu.
Mustafa Cengiz, 6 aylık donemde gelirlerinin yuzde 60 azaldığını anlatarak, "Tribun gelirlerimiz yok. Yayın, sponsorluk ve pazarlama gelirleri duştu. Gelirlerimizdeki duşmenin yanında giderlerimiz kur farkından dolayı yuzde 60 arttı. Yani 75 milyon liralık bir artıdan, 209 milyon liralık bir eksiye geldik. Bu 400'e doğru gidiyor. Bu hem TFF'de hem de UEFA'daki sıkıntılarımızı arttıracak. UEFA ile goruşuyoruz, buna bir care istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Sarı-kırmızılı taraftarların destek mesajlarının kendilerini cok duygulandırdığını vurgulayan Cengiz, şunları kaydetti:
"Kendilerine cok teşekkur ediyorum. Kampanyamız icin doviz ve Turk lirası hesapları resmi yayın organlarımızdan yayınlanacak. Ayrıca Socios (kripto para) olacak. SMS ile ilgili de bir surec var. Onu da uc gun icinde bildireceğiz. SMS bedeli de en az 100 lira olacak. Biz Galatasaray icin buradayız ve Galatasaray icin varız. Zaten bir milyar liralık bağış kampanyasıyla ilgili izni gecen yıl almıştık. Herkesten once aldık. Fakat bunu harekete gecirmedik. Cunku taraftarımızın bize verdiği destek yetti. Kendi yağımızda kavrulduk, taraftarımıza muracaat etmedik. Fakat şimdi onlara muracaat ediyorum. Ben 500 bin lira destekle kampanyayı başlatıyorum. Abdurrahim Albayrak da 500 bin lira veriyor. İzinleri olursa bağış yapan değerli taraftarlarımızın isimlerini sitemizde yayınlayacağız."
Transfer calışmaları
Mustafa Cengiz, transferde teknik direktorleri Fatih Terim'in talepleri doğrultusunda hareket ettiklerini dile getirerek, "Bugun de temaslarımız oldu. Bizim verme gucumuz ile karşı tarafın talebi epey mesafeli. Bunu bir noktaya getirmeye calışıyoruz. İnşallah bir noktaya geliriz. Taraftar şundan emin olsun, biz yatmıyoruz, uyumuyoruz. Bizim dunyamız Galatasaray. Biz Galatasaray'a hayatımızı veriyoruz. 15 gunumuz var. Her an transfer ilan edebiliriz. Fakat bizim bir geleneğimiz var. Gelip bizimle fotoğraf cektirmeden ve KAP'ta acıklanmadan hicbir transfere inanmayın." şeklinde goruş belirtti.
Cengiz, Turkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun, sosyal medyada, futbolcuları Younes Belhanda'ya yonelik ifadesi nedeniyle tepki ceken ve kulup disiplin kurulu yedek uyeliğinden istifa eden Cem Emiroğlu'na ceza verdiğini hatırlatarak, sozlerini şoyle tamamladı:
"Benim disiplin kurulundaki yedek uyeme attığı bir tweetten oturu ayrımcılıktan dolayı ceza verdiler. Şimdi Ali Koc ile hicbir kişisel problemim yok. Oturduğumuzda da futbol dışında saatlerce konuşabiliyoruz. İki medeni insanız. Fakat ettiği bir sozcuk hic hoşuma gitmedi. Yaptıkları transfer cok değerli. Turk futbolunun marka değerini yukseltecek, rakibimizi yukseltecek ve bizi daha cok mucadele ettirecek bir hale getirir. Hicbir itirazım yok, saygım var. Cok da iyi bir futbolcu. Ancak, 'Birileri elin oğlu, evin oğlu evine geldi' demek nasıl mantıktır? Ben bunu anlamıyorum. Aslını reddedip, belli bir Turkluğu reddedip gelene 'evin oğlu' dememek gerek bence. O zaman elin oğlu kim. Oynayan butun yabancılar elin oğlu mu? Bu bir ayrımcılıktır. Bunu lutfen kullanmayalım. Turk futbolunda boyle bir cığır acmayalım. Şimdi merak ediyorum, TFF bu ayrımcılığa ne diyecek? Yoksa 'Muz uzatma sağlığa faydalı mıdır?' diyecek, onu goreceğiz."
Ote yandan bağış kampanyasıyla ilgili hesap bilgileri, kulubun internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yayımlandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ercan Cakar