BURDUR'da Aysel Gurdal (55), kentin ilk kadın halk otobusu şoforu olarak direksiyona gecti. Aysel Gurdal, kendisini gorenlerin ilk başta cok şaşırdığını belirterek, "Hayalim belediye otobusu kullanmaktı. Rabbim izin verdi, istedim ve başardım" dedi.
Burdur'da 4 cocuk ve 2 torun sahibi Aysel Gurdal, Burdur Belediyesi'ne bağlı halk otobusunde şofor olarak calışmaya başladı. Kentin ilk kadın şoforu olan Aysel Gurdal, erkek işi olarak gorulen otobus şoforluğunu kadınların da kolaylıkla yapabileceğini gosterdi.
Eşinin gorevi nedeniyle Isparta'da yaşadığını soyleyen Aysel Gurdal, şoforluğu oğrendiği zamanlarda eşinin kendisine 'oğrenemeyeceksin' dediği zamanlar ağladığını anlattı. Şoforluğu oğrenme konusunda inatcı, ısrarlı, kararlı ve azimli olduğunu aktaran Aysel Gurdal, 1999 yılında B sınıfı ehliyet aldığını soyledi. Gurdal, "Eşimin teklifiyle 2007 yılında direksiyon oğretmenliği sınavına girdim. Isparta merkezde 6 yıl direksiyon kurslarında ilk kadın direksiyon oğretmeni olarak calıştım. Hayalim belediye otobusu kullanmaktı. Buyuk arabaları cok seviyorum. Gittim surucu kursundan ağır vasıta ehliyetimi aldım. SRC belgemi, psikoteknik belgemi aldım. Belediye otobusu kullanmak istediğimi duyan kızlarım 'Anne delirme, sen nasıl yapacaksın? O erkek işi' dediler. Rabbim izin verdi, istedim ve başardım" dedi.Isparta'da bir ay halk otobuslerinde calıştığını daha sonra bir sure Isparta- Burdur arası otobus şoforluğu yaptıktan sonra uc yıl Isparta'da Şehir Hastanesi'nde servis şoforluğu yaptığını anlatan Aysel Gurdal, "Annem hep bana 'gel kızım Burdur'da yaşa' diyordu. Burdur Belediyesi'ne internet uzerinden muracaat ettim. Burdur Belediyesi Halk Otobusleri'nde Ahmet Bey vasıtası ile şu anda halk otobusu kullanmaya başladım" diye konuştu.Direksiyonda kadın şofor gorenlerin biraz şaşırdığını kaydeden Aysel Gurdal, "Ben guleryuzle davranınca cok memnun oluyorlar. Sayımızın artmasını diliyorum" dedi.'AYSEL ABLA GELDİĞİNDE ŞAŞIRDIK'Halk otobusu şoforu Arif Sayın, "Aysel abla geldiğinde şaşırdık. Durağımızda ilk defa kadın şofor calışacak. Cok guzel kullanıyor. Gercekten tecrubeli. Kadınların yapamayacağı bir şey olmadığını Aysel abla kanıtladı. Başarılar dilerim" diye konuştu.