Gelgitlere alışırım, fırtınalar kopsun dayanıklıyım, yaprak kımıldamasa klimamı taktım ben hazırlıklıyım diyorsan, bir de surprizlerle doluysan, gerisi gelir. Ozgurluğune duşkun ve ozgurluklere saygılı olman on şartıyla. Sen tek o iki, varım diyenler, peşimizden gelsin.

İlk Geceden Son Gece Yapma!

Hem capkınım, hovardayım hem seciciyim gerisini ben ayarlarım. Boyle bir ikircikle karşı karşıyayız, dalgalanmalara kendini hazırlasan iyi olur. Keyifli gectiğini duşunduğunuz, ertesi gun ne soyleyeceğinize coktan karar verdiğiniz ilk gecenin ardından evreni saran derin sessizlik kulaklarını tırmalıyorsa, İkizler’in diğer yarısıyla tanıştığına pek de memnun olmadığını soylemen yeterli. İlk gece deyip kendini aman ikinciye, belki ucuncuye saklama, İkizler vakti cok, seansı bol biri değildir, yakaladığın yerde konuştur zekanı!

Sohbetine Uyum Sağla!

Uyumadan once eline aldığın kitabın ucuncu sayfasında uyukluyor, zamane trendlerini vaktim mi oluyor deyip takip etmiyor, genel kulturune hic guvenmiyorsan, daha yolun başındayız, vazgec bu sevdadan, kar kardır. Ama sohbetimle buyuler, bilgi haznemle şov yaparım, daldan dala konuşmalarda en birinciyim diyorsan doğru yoldayız, hic bozmuyoruz. İkizler bir konuda uzmanlaşmaz, her konuda fikir sahibi olur, malum uzun sureli olan her şey dikkatini dağıtır. Ceşit ceşit hobisini, turlu turlu cevresini sık sık değiştirir, başka havalarda yeni soluklar alır. Madem bir nefeste birkac gun kalacak, ritim değiştirsin, gezsin, dolaşsın ister.

Rahat Ol!

Deniz seviyesi yakınlarında, geniş duzluklerde, ruzgÂra tabi olmak isteyen İkizler, derinlere davete icabet etmez, dar alanlarda goruşmez, sıcaklarda uzun uzun kalamazlar. İlişkide olduğunun surekli hatırlatılması, mevcut ilişkisinin noterden ıslak imzalı belgeyle tescillenmesi, birlikteliğine dair yapılacaklar listesinin her gecen gun kabarması, sorumlulukların caktırmadan da olsa sıkıştırması katiyen İkizler’e gore değildir. O flortu sever. Uzun, derin ilişkileri değil.

Zeki Ol Ama Yarışma!

Hitabetiyle hayran bırakan, hazırcevaplığıyla her vurduğunu doksana takan İkizler, rekabet icin boşluk arayan, kendiyle ovunen kadınlardan hoşlanmaz. Bir yanı fazla oyalanamam, diğeri zeki kadın gordum bu gece ayaktayım, der. Yersiz sahne şovlarını ise yakınına yaklaştırmaz. Ustun gorunme derdi olan, zeki gorunmeye calışan uckağıtcıları gozunden tanır.

Dinlemeye Alış!

Sonsuza kadar anlatsa oh ne konuştum biraz da dinleyeyim demek aklına gelmez. İkizler soluksuz konuşma, her konuda sohbete dahil olma, hic susmama, hep anlatma, espriler yapma, hep cene calabilme… gibi farklı kelimeler de kullansak malumunuz belirgin bir “cok konuşma” huyuna sahiptir. O yeni bilgiye ne kadar acsa, yeni insanları bilgilendirmeye de o kadar tutkuludur. Bu adamın konuşması bolunur mu? Soyledikleri kulak ardı edilir mi? Biliniz ki mumkunu yoktur.

Bilindik İlişkileri Unut!

Kurallardan, standart yasalardan arınmış ilişkinde, dunyalar iyisi İkizler’in kendi bile anlamadan yaptığı flortlere hazır olmalısın. Başka turlu iletişime gecme kabiliyeti olmayan İkizler’i gereğince tavladın, kendine aşık ettiysen icini ferah tut, nasılsa olacaklara engel olamayacaksın. Bırak İkizler kendi ozgur sevgisini yaşasın, kendi geniş adımlarını atsın, ozel hesaplarına sadece kendisi baksın, evinin yedek anahtarı da varsın sende olmasın, İkizler de kendini kapanda değil evinde hissetsin.

Paylaşmayı Oğren!

“Bu cocukta şeytan tuyu var!” sen soyleyince ne tatlı, başkası soyleyince ne munasebet! Birlikte gittiğiniz mekanlarda tum ilgiler İkizler’de toplanır. Muhtar gibi herkesi tanıyan İkizler, her masada biraz eğlenip yuklendiği bilgisini dağıtana, tek tek herkesle dirsek teması kurana kadar o gun bitmez. Sen de ofken ciğerinde patlamasın diye kendini dışarı atar, kalabalık mizaclı bu adama hesap sorarsın da genelde havanı alırsın.

Son soz: İki kişiyi idare edebilecek gucun varsa, halledersin!

askmoyra