Fenerbahce'nin yeni transfer Attila Szalai, kulupteki ortamından cok etkilendiğini ve kendisini Real Madrid'e transfer olmuş gibi hissettiğini belirtti.
Sarı-lacivertli kulup ile 4,5 yıllık sozleşme imzalayan Macar stoper, Macaristan'da yayımlanan Nemzeti Sport gazetesine transferi ve yeni kulubundeki ortamla ilgili acıklamalarda bulundu.
Fenerbahce'ye geldiği icin hala heyecanlı olduğunu ve kulupteki ortamı etkileyici bulduğunu vurgulayan Szalai, "İnanılmaz derecede mutluyum, muhteşem bir kulube transfer oldum. Kıbrıs Rum Kesimi'nde, Apollon Limassol'da da herhangi bir sorun yaşamıyordum ama İstanbul'da karşılaştığım ortam gercekten cok etkileyici. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Kendimi Real Madrid'e transfer olmuş gibi hissediyorum." ifadelerini kullandı.
Kendisine her zaman inandığını ve cok calışarak Fenerbahce gibi dunya capında bir kulube geldiğini kaydeden Szalai, "Fenerbahce'ye transfer olmam gercekten bir ruya gibi. İyi bir futbolcu olmak icin bugune kadar da her gun cok calıştım ve bundan sonra daha fazla calışacağım." şeklinde goruş belirtti.
Fenerbahce'nin 3-1 kazandığı Ankaragucu macını seyirci olmamasına rağmen statta izlemenin olağanustu olduğunu aktaran Szalai, şunları kaydetti:
"Fenerbahce seyircisinin ne kadar fanatik olduğunu biliyorum. Buradaki atmosfer hakkında bircok video izlemiştim. Salgın bitince stattaki atmosferi bizzat yaşamak istiyorum. Taraftarlar şimdiden, otelde, yolda beni tanıyor ve selam veriyorlar. Cok mutluyum."
Szalai, Fenerbahce'de daha once Okocha, Ariel Ortega, Nicolas Anelka, Dirk Kuyt ve Roberto Carlos gibi buyuk futbolcuların forma giydiğini şimdi ise Luiz Gustavo ve Mesut Ozil ile aynı formayı giyme fırsatını bulduğundan dolayı mutlu olduğunu aktardı.
Fenerbahce'ye imza atmadan once Kasımpaşa'da forma giyen diğer Macar futbolcu Kevin Varga ile telefonda goruştuğunu onun da lig hakkında olumlu konuştuğunu belirten Szalai, fiziki durumunun oynamak icin hazır olduğunu, şans verildiği takdirde bir sonraki macta oynayabileceğini ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Yılmaz