Ordu'nun Altınordu ilcesinde hayırsever iş insanı Yalcın Celebi tarafından anaokulu yaptırılacak.
Eskipazar Mahallesi'nde yaptırılacak 4 derslikli anaokulunun yapım protokolu icin Vali Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Muduru Mehmet Fatih Vargeloğlu, iş insanı Yalcın Celebi ve oğlu Gokhan Celebi'nin katılımıyla imza toreni duzenlendi.
Vali Sonel, makamında gercekleştirilen torende, bugunun, Ordu icin yine anlamlı bir gun olduğunu belirterek, "Ordu'muzun eşraflarından cok değerli iş insanımız, cok sayıda insanımıza iş ve AŞ veren, ihracat yapan Yalcın Celebi ağabeyimiz, eşi Birsen Celebi adına anaokulu yaptıracak. Yapmış olduğu bu iyilikten dolayı Allah razı olsun. Allah hayırlı ve bol kazanclar nasip etsin." dedi.
Okul yaptırmanın onemine işaret eden Sonel, "Buradan yetişecek cocuklar bu guzelim memleketimize guzel hizmetlerde bulunacaklar. İlimiz genelinde devlet ve vatandaş işbirliği ile bugun imzalayacağımız protokolle birlikte 35 okula ulaşmış olduk. İnşallah hedefimiz 41. Birkac hafta icerisinde 41 okula ulaşırız. Yalcın Celebi gibi hayırseverlerimizi başımızın uzerinde gezdiririz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Cok teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Celebi ise eğitim alanında yapılan yatırımların cok onemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Allah der ki 'hayırlı işler yapın'. Hayırlı işlerden en buyuğu, benim kanaatime gore eğitim ve oğretime yapılan hizmetlerdir. Bu hizmetler bilim adamı yetiştirecek ve biz dunya ile yarışacağız. Bilim adamımız olmazsa, iyi bir eğitim olmazsa, bizim dunya ile yarışmamız mumkun değil. Bize hukmederler. Ancak eğitimdeki calışmamız, gayretlerimiz iyi vereceğimiz eğitimle mumkun olabilir. O nedenle ben de eğitimin alt kademesi olan anaokulundan başlamak uzere bir tane yapmıştım, bir tane daha yapıyorum eşimin adına. Hayırlı olur inşallah, guzel cocuklar, bilincli cocuklar, akademik kariyeri olan, bize yardımcı olan eserler cıkararak onları da bu cemiyete katmış oluruz."
Vali Sonel ve Milli Eğitim Muduru Vargeloğlu'nun, bu işte cok emeğinin gectiğini dile getiren Celebi, kendilerine Ordu adına teşekkur etti.
Konuşmaların ardından Birsen Celebi Anaokulu'nun yapım protokolu imzalandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Eyup Elevli