Karamanoğlu Mehmetbey Universitesi (KMU) Sağlık Bilimleri Enstitusu bunyesinde Spor Bilimleri Doktora Programı ile Fen Bilimleri Enstitusu bunyesinde Bitkisel Uretim ve Teknolojileri Tezli Yuksek Lisans Programı acıldı.
Universite Senatosunun teklifi ve Yuksekoğretim Kurulunun kararı ile KMU Sağlık Bilimleri Enstitusu bunyesinde Spor Bilimleri Doktora Programı acılması, Fen Bilimleri Enstitusu bunyesinde ise Bitkisel Uretim ve Teknolojileri Anabilim Dalı kurularak bu anabilim dalına bağlı Bitkisel Uretim ve Teknolojileri Tezli Yuksek Lisans Programı acılması uygun goruldu.

Boylece yeni acılan doktora ve yuksek lisans programlarının ardından KMU'deki lisansustu program sayısı 76'ya ulaşırken son dort yıl icinde acılan lisansustu program sayısı da 59 oldu.
KMU Rektoru Prof. Dr. Mehmet Akgul yaptığı yazılı acıklamada, yeni acılan lisansustu programların hayırlı olması temennisinde bulundu.
2018 yılı başlarında kurulan Sağlık Bilimleri Enstitusunde aynı yıl Spor Bilimleri Tezli Yuksek Lisans Programının acıldığını ifade eden Akgul, şunları kaydetti:
"Sonra sırasıyla sağlık yonetimi, cocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği anabilim dallarında tezli ve tezsiz yuksek lisans programları ve bir de doktora programı acarak eğitim-oğretime başlamıştık. Şu an spor bilimleri doktora programımızla, enstitumuz bunyesinde sağlık bilimlerinin pek cok alanında lisansustu eğitim hizmeti verir hale geldik. Fen Bilimleri Enstitumuz bunyesinde ise, 2017 yılından bugune kadar 14 farklı lisansustu program acarak bu alanlarda bilimsel araştırmalara hız vermiştik. Şu an akademik yelpazemize kattığımız bitkisel uretim ve teknolojileri tezli yuksek lisans programının onemli araştırmalara kapı aralayacağına inanıyorum. Yeni lisansustu programımız, universitemizin farklılaşma alanlarından olan gıda-tarım alanında sektore ciddi katkılar sunacaktır. Bundan sonraki surecte de ulkemizin ve bolgemizin gereksinimleri doğrultusunda yeni lisansustu programlarla gelişimimizi surdurmeye devam edeceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Cetin