Basit yorum yapmak isteyen bir kişinin oncelikle yıldız haritasında evlerin ne anlama geldiğini bilmesi gerekir. Aşağıdaki haritada her evin icine o evle ilgili en onemli nitelikleri yazdım. Burdaki haritanın yukselen burcunu Koc burcu olarak kabul ettim. Bu yuzden en ustteki kare şeklindeki eve 1 rakamını yazdım. Ama başka bir burc yukseldiğinde, birinci eve o burcun numarasını yazmalıyız. Evlerin yerlerinin her zaman aynı kaldığını biliyoruz.
Evlerden sonra bilinmesi gereken en onemli konu, gezegenlerin nitelikleri. Bunu zaman zaman yazılarımda anlatıyorum. Yine de kısaca bir kez daha hatırlayalım.
Guneş; babayı ve fizyolojimizi,
Ay; anneyi ve zihnimizi,
Mars; cesaretimizi ve enerjimizi,
Merkur konuşmayı ve kendimizi ifadeyi,
Jupiter; bilgiyi ve refahı,
Venus; evliliği, estetiği ve uremeyi,
Saturn; disiplini ve donuşumleri,
Rahu ve Ketu ise hayatımızda cozmek zorunda olduğumuz konuları temsil eder.
Tabi bunlar ilk akla gelen etkiler. Her gezegenin daha bir cok etkisi bulunmakta. Hangi evde hangi gezegenin bulunduğuna dikkat edip, o gezegenin ozellikleriyle bulunduğu evin ozelliğini bağdaştırırsak ilk analizimizi yapmış oluruz.
Birinci aşama yorum bittikten sonra ikinci yorum aşaması olarak incelemek istediğimiz evin hangi burcta olduğunu ve bu burcu hangi gezegenin temsil ettiğini belirleriz. Bu gezegen o evin yoneticisidir. Yıldız haritamızda bu gezegenin yer aldıgı evle, yoneticisi olduğu ev arasında bağlantı kurarak yorum yapabiliriz. Şimdi sırayla hangi gezegenin hangi burca ait olduğuna bakalım.
Koc: Mars,
Boğa:Venus,
İkizler: Merkur,
Yengec: Ay,
Aslan: Guneş,
Başak: Merkur,
Terazi: Venus,
Akrep: Mars,
Yay: Jupiter,
Oğlak: Saturn,
Kova: Saturn,
Balık: Jupiter.
Orneğin 11. evin niteliği olan genel kazancımızı incelemek istiyoruz. Bu eve duşen burc eğer Boğa ise, yonetici gezegeni Venus’tur. Bu durumda Venus’un olumlu bir gezegen olduğunu duşunerek ve ilgili olduğu konulara artış getirdiğini hatırlayarak kazancın yuksek olacağına karar verebiliriz. İkinci aşama olarak Venus’un hangi eve gittiğine bakmalıyız. Orneğin birinci eve gitmiş bir Venus icin, kazanc evinin yoneticisinin kişilik evine gitmiş olması nedeniyle kişinin iyi para kazanan, geliri iyi olan bir kişi olacağı yorumunu yapabiliriz.
Bir insan hayatı tek bir yoruma hic bir zaman sığdırılamaz. Onemli olan insanın yıldız haritasındaki en temel etkileri tanıması ve yeteneklerini ve guclu olduğu değerleri hayatında on plana cıkarabilmesidir
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Astroloji
- Yıldız Haritası Yorumlama