MUĞLA Buyukşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilcesi İkizce Mahallesi'nde 3 donumluk alan icerisinde oluşturulan 'Hortikulturel Terapi' alanında, fiziksel ve zihinsel engelliler, toprakla temas ederek doğal tedavi yontemleriyle eğitilecek.
Ozel bireylere yonelik Avrupa ulkelerinde uygulanan doğal terapi yontemlerinin Turkiye'de de yaygınlaşması icin Muğla Buyukşehir Belediyesi tarafından Menteşe'nin İkizce Mahallesi'nde 3 donumluk alan tahsis edildi. Muğla'da ilk defa belediyenin uygulayacağı yontemle ozel gereksinimli bireyler, kendi ağaclarını ve ciceklerini toprakla buluşturacak. Zihinsel ve fiziksel engelli her yaştan birey, doğal hayatın icinde ceşitli aktiviteler yaparak, eğitim alacak.

HORTİKULTUREL TERAPİ NEDİR?Hortikulturel Terapi'nin az sayıda ozel merkez dışında uygulanmadığını soyleyen uzmanlar, şunları anlattı: "Hortikulturel Terapi, cocuk ya da yetişkin fiziksel veya zihinsel engellilerle herhangi bir nedenle hastanede tedavi goren her yaş gurubu bireyin iyi olma halini destekleyen bitki, toprak ve doğa gibi elemanlara dayalı tedavi edici, eğitici ve geliştirici aktiviteler butunudur. Ceşitli rehabilitasyon merkezlerinde tedavi ve eğitim amaclı kalan zihinsel ve fiziksel engelli her yaştan bireyin sosyal, psikolojik ve fiziksel alanlarda iyi olma yani sağlıklı olma durumlarını olumlu yonde geliştirecek doğaya ve bitkisel malzemeye dayalı aktivitelerin bir tedavi aracı olarak kullanılmasıdır. Kokeni cok eskidir. Ozellikle tedavi merkezleri ve eğitim kurumları dış mekanları ve bahceleri, bu amaclarla tasarlamaktadır. İyileştirme bahceleri (healinggardens) olarak adlandırılmaktadır. Hortikulturel tedavi uygulama alanları, rehabilitasyon merkezi bahceleri, seraları, okul bahceleri gibi bireyin bulunduğu ya da yaşadığı, eğitildiği, tedavi edildiği her yerde olabileceği gibi bireyin evi, catı bahcesi, balkonu ya da bahcesinde de olabilir."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı