Yeni bir araştırma, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınının, genclerin akıl sağlığı uzerinde "yıkıcı etkisi" olduğunu ortaya koydu.
Evening Standart'ın haberine gore, İngiltere'de yardım kuruluşu The Prince's Trust'ın yuruttuğu araştırma cercevesinde yaşları 16 ila 25 olan 2 bin 180 gencle goruşuldu. 12 yıldan bu yana her sene yapılan araştırmada bu kez, gecmiş yıllara kıyasla daha fazla gencin gelecekleri hakkında kaygı duyduğu goruldu.

Araştırma, katılımcı genclerin dortte birinin salgının başından bu yana gunluk yaşamda karşılaştıkları sıkıntılarla başa cıkamadığını ortaya cıkardı. Eğitim gormeyen veya calışmayan genclerde sıkıntılarla başa cıkamadıklarını soyleyenlerin oranının yuzde 40'a yaklaştığı gozlendi.
Genclerin yarısına yakını, salgının başından bu yana ruh sağlığının kotuleştiğini, yarısından fazlası da bu surecte iş başvurusunda bulunmanın daha da zorlaştığını, bunun ne zaman sona ereceğini ongoremediklerini dile getirdi.
The Prince's Trust'ın yoneticisi Jonathan Townsend, Kovid-19 salgınının, genclerin ruh sağlığı ve yaşam koşulları uzerinde yıkıcı etkisi olduğunu belirterek, "Gencler, duzensiz eğitim hayatı, daralan iş piyasası, arkadaşlarından ve sevdiklerinden soyutlanmayla karşı karşıya. Bu da cok fazla kişinin gelecek icin tum umutlarını kaybetmesine neden oluyor." değerlendirmesini yaptı.
Townsend, "Her surecte olduğu gibi burada da daha olumsuz tecrubeyi, işsiz ve eğitimsiz gencler edindi. Bu kritik zamanda, olabildiğince cok savunmasız gence yardım etmek icin şirketlere, hukumete ve bireylere birlikte calışmak icin cağrı yapıyoruz. Bu genc nesillerin geleceklerinden ve kendilerinden vazgecmesini, ancak birlikte calışarak durdurabiliriz." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Hakkı Cetinkaya