
Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali (Gastroantalya), "Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları (32. Hotel Equipment)" ile "Uluslararası Gıda ve İcecek İhtisas Fuarı (28. FoodProduct)" eş zamanlı duzenlenecek.
ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nden yapılan acıklamaya gore, ANFAŞ'ta eş zamanlı organize edilecek uc fuar, 16-19 Mart'ta yapılacak.
Akdeniz Pastacılar ve Genc Aşcılar Derneği ile Turkiye Aşcılar ve Şefler Federasyonu tarafından duzenlenecek Gastroantalya, "zeytin" sloganıyla gercekleştirilecek.
Acıklamada goruşlerine yer verilen ANFAŞ Yonetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Turkiye'ye bu yıl 30 milyon turistin beklendiğini ifade etti.
Turizmin ulke ekonomisine katma değerinin onemli olduğunu vurgulayan Bıdı, şunları kaydetti:
"Hotel Equipment ve FoodProduct fuarlarımız, her yıl sektor icin ortalama 3,5 milyar dolar ticaret hacmi sağlıyor. Bu yıl beklentiler daha da yuksek. Tum bu surec icinde fuarlarımızın misyon ve vizyonuyla birebir uyuşan Gastroantalya'nın bu fuarlarımızla eş zamanlı duzenlenmesi ve elbette ev sahibi olmak bizim icin cok değerli. Yeme icme, turizmde ulkeleri one cıkaran en onemli kriterlerden biri ve aşcılarımız da bize bu gucu veren aktorlerimiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ayşe Yıldız