Bolu'nun Gerede ilcesindeki tesis acılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman, teknik direktor Abdullah Avcı'nın gelişiyle uzun suredir uyguladıkları sistemde değişikliğe gittiklerini belirtti.
Orman, Super Lig'in 3. haftasında 1-1 sona eren Caykur Rizespor macındaki futbolu beğendiğini aktararak, şu ifadeleri kullandı:
"Sekiz senedir oynadığımız oyun duzenini değiştiriyoruz. Abdullah hoca ile yeni bir sisteme geciyoruz. Kolay olmayacağını soylemiştim. Her hafta ustune koyarak geliyoruz. Caykur Rizespor macında taraflı tarafsız herkes Beşiktaş'ın iyi futbol oynadığını duşunuyor. Kotu oynayıp kazanmaktansa, ışık veren takım olmanın onemli olduğunu duşunuyorum. Yeni transferlerin devreye girmesi ve sakatların gecmesiyle Beşiktaş bu sezon şampiyonluğun en buyuk adayıdır. Taraftarlarımıza cok buyuk gorev duşuyor. Kuluplerinin, camialarının arkasında olsunlar. Burası Beşiktaş Kulubu, biz de Beşiktaş taraftarıyız. Beşiktaş'ın mutluluğu uzerine uğraşalım ve Beşiktaş'ı desteklemeye gayret gosterelim. İyi yolda gittiğimize, bu senenin Beşiktaş icin hayırlı olacağına ve sezonu şampiyonlukla bitireceğimize inanıyorum. Zaman da inşallah bizi haklı gosterir."
Fikret Orman, transfer doneminin kendileri icin iyi gectiğini anlatarak, şunları kaydetti:
"Sezon başında soylediklerimizi uyguladık. TFF'nin lisans talimatı, kuluplerin mali disipline girmesini gerektiriyor. Beşiktaş ile alakalı yonetimin tek eleştirilebilecek noktanın finansal yapı olduğu konuşuluyor. Stadın onune gelip finansla ilgili konuşuyorlar. Takımın yaş ortalamasını indireceğimizi, hedefi olmayan oyuncularla yolları ayıracağımızı ve takımın maliyetini aşağı cekeceğimizi acıklamıştık. Yaş ortalamamızı 4 yaş kadar azalttık. Takım maliyetini 20-25 milyon avro aşağı cektik. Genc ve hedefi olan futbolcuları aldık. İyi bir transfer donemi gecirdiğimizi duşunuyorum. 7 futbolcu transfer ettik. Onun icin de başarılı olduğunu duşunuyorum."
"Federasyona verdiğimiz sure bitmiştir"
Fikret Orman, Turkiye Futbol Federasyonuna (TFF) hakem kararlarının teknik direktorler ve yoneticiler tarafından kamuoyu onunde tartışılmasını onlemesi icin verdikleri surenin dolduğunu soyledi.
Orman, TFF Başkanı Nihat Ozdemir ile iki gun once telefonda goruştuğunu anlatarak, "Mevcut federasyon gelmeden once kendilerini kamuoyu onunde ikaz ettim. Geldikten sonra da ifade ettim. İki gun once de Sayın Federasyon Başkanı'nı aradım. Kamuoyu uzerinden demeclerle başkanlar, yoneticiler ve teknik adamların hakemleri baskı altına alma ve yonlendirme cabalarının onune gecmezlerse herkes konuşacak. Spor adamı olarak buna sahip cıkmaya calışıyoruz ama bundan zarar goruyoruz. Bunları uygulamazlarsa bizim de konuşma surecine başlayacağımızı soylemiştim. Bunu dun kendisine ilettim." diye konuştu.
Taraftarın da kendilerinin kulup cıkarlarını savunmadığı algısı oluştuğuna değinen siyah-beyazlı kulubun başkanı, "Biz her goruşmeyi kamuoyunun onunde mi yapıyoruz zannediyorsunuz. Her mevzuyu kamuoyuna anlatacak değiliz. Hakemler hocaların, başkanların ve yoneticilerin konuşmalarıyla yonlendirilecekse Turk futbolunu cok geriye goturur ve marka değerini duşurur. Bunları kendilerine ifade ettik. Hakemler hata yapıyorlar. Hep beraber bunu guzel bir lig haline getirmemiz lazım. Buna hizmet edecek tek kulup Beşiktaş değil, herkes edecektir. TFF'ye verdiğimiz sure bitmiştir. Ya bu işi kendi yonetim kurullarında kanunlarla cozecekler ya da biz bu sisteme uyacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Vincent Aboubakar transferi
Fikret Orman, eski oyuncuları Vincent Aboubakar'ın kronik sakatlık sorunu olduğunu ve futbolcunun Beşiktaş'a bakış acısı nedeniyle transferinin gercekleşmediğini soyledi.
Kamerunlu golcu futbolcunun Portekiz'in Porto takımından yeniden kiralanmasının gundeme geldiğini anlatan Orman, şoyle devam etti:
"Aboubakar'ı Beşiktaş taraftarı cok sevdi. Bir duygusal bağ oluştu. Duşunmedik değil. Bir seneye yakın sakatlık sorunları vardı. Kendisinin de dizlerinde kronik sakatlığı mevcut. MR'larını istedik ama gondermedi. Porto'dan 2 milyon 900 bin avro gibi bir ucret alıyordu. Porto, '900 bin avrosunu biz oderiz.' dedi. Biz de 2 milyon avro odemeyi kabul ettik. Aboubakar, 'Gelmek icin 500 bin avro daha alırım.' dedi. Dizleriyle alakalı sakatlığı nuksetmesi durumunda ucret odemeyeceğimizi soyledik. Onu da kabul etmedi. Taraftarımızla duygusal bağ var ama oyuncudan da duygusal bağ bekliyoruz. O şartlar altında, bu zihniyetle Beşiktaş'a gelmesinin doğru olmayacağını duşunduk ve oyle karar verdik. Niyet ettik ama oluşan şartlar ve oyuncunun Beşiktaş'a bakışı bunu mumkun kılmadı."
"Quaresma'nın soyledikleri yalan"
Beşiktaş Kulubu Başkanı Fikret Orman, kendileriyle yollarını ayırdıktan sonra Kasımpaşa'ya transfer olan Portekizli Ricardo Quaresma'nın kendisiyle ilgili acıklamalarının yalan olduğunu ileri surdu.
Quaresma ile goruşmelerin ikinci başkan Serdal Adalı uzerinden yurutulduğunu ve kendisinin surece dahil olmadığını vurgulayan Orman, şunları kaydetti:
"Quaresma ile ilgili bir goruşme yapmadım. Kendisi devre arası ikinci başkanımız Serdal Adalı'nın evine gitmiş. İstanbul'da karısının mutlu olmadığını ve ayrılmak istediğini, bir bonservis bedeli olmadan ayrılmak istediğini ifade etmiş. O ara herhalde Arabistan'dan teklifler vardı. Biz de kendisine yardımcı olacağımızı soyledik. Sonuclanmayınca kalma kararı verdi. Ondan once alacaklarıyla ilgili ihtarname gondermişti. Onu odedik. Kalma kararından sonra da bir ihtarname gonderdi. Onu da odedik. Lig bittikten sonra da bir daha yolladı. Beşiktaş'ta 7 sene oynayan bir futbolcunun alacağının kalmayacağını bilmesi ve Beşiktaş'ı toparlama arzusu icinde gormek en buyuk arzumdu ama son surecte onu gormedik. Kamp başlamadan 3 Temmuz'da Serdal Adalı başkan uzerinden kendisini kadroda duşunmediğimizi ve takım bulması gerektiğini ilettik. O da anladı ama takımla kampa alınması gerektiğini, boylece daha rahat kulup bulacağını ifade etti. Biz de hak verdik. Riva ve Avusturya kampına aldık. Hocamıza vitrinde olması icin oynatmasını da soyledim. Ancak hicbir arayış icinde olmadı. Lig başlarken o bolgeye hamle yapmak istedik. Quaresma oynamadığı zaman sıkıntı yaratıyor. Biz de takımı sahiplenmesi, liderlik vasfı ve kulubu benimsemesini goremedim. Hareketleri, ihtarnameler gibi yaptıkları bizi o duşunceden uzaklaştırdı. Serdal başkan yine kendisini kadromuzda duşunmediğimizi soyledi. O da cıkıp 'Başkandan şu anda duyduğuma gore.' dedi. Bunların hepsi yalan. Kuluple duygusal bağı olmayanlarla profesyonelce goturmeye calışıyoruz. Ricardo'nun kariyerinde en uzun sure oynadığı Beşiktaş'tan daha duzgun bir şekilde ayrılmasını beklerken kendisi beni hedef almış. Beşiktaş taraftarı bunun son gun olmadığını, 6 ay oncesinden onun talebiyle başlayan bir surec olduğunu bilsin."
Beşiktaş'tan anlamlı video!