Kimseyi Uzmek İstemeyen Terazi

Teraziler, kendinden once hep karşısındaki insanı duşunmeye meyilli. Ustesinden gelemediği bir derdi olmasına rağmen sırf karşısındaki insanı uzmemek adına olan biteni kendine saklaması bu noktada pek şaşırtıcı değil. “Bir derdin mi var, benimle paylaşabilirsin” diye acık acık sorulsa bile fark etmez. Anında “Nereden cıkarıyorsun bunları, her şey yolunda” deyip her şeyi inkar eder. Altında yatan turlu turlu sebep olsa da en one cıkanı, olan bitenden hep kendini sorumlu tutması.
Duşman Sevindirmeyen Akrep

Akrepler, ketumluklarıyla meşhur. İster başkasının dedikodusu olsun isterse kendi derdi. Ağızlarından laf alabilmek asla mumkun değil! İcin icin mutsuz olsalar da ağızlarını acıp, iki laf etmezler kimseye. Boylesi bir guclu gorunme isteği! Duşmanlarını sevindirecek değiller sonucta. Sorunlarından, başarısızlıklarından ya da hayal kırıklıklarından birilerine bahsedip gozyaşı dokmektense hicbir şey yokmuş gibi davranmayı yeğleyecektir.
Burnu Duşse Eğilip Almayan Aslan

Aslanları bir kez olsun Karadeniz’de gemileri batmış gibi kos kos otururken goren oldu mu? Hic sanmıyoruz! Maskeleri yuzlerine sabitlenmiş sanki, 7/24 mutluymuş gibi gorunebilir. Sebebi belli, kimseye zayıf yanlarını gostermek istememeleri. Sorunlarından ya da yetersizliklerinden bahsedip, insanların yanında aciz gorunmek mi? Aman aman evlerden ırak! Adına ister gurur densin isterse ego. Asla yanaşmazlar boyle bir şeye.
Kan Kusup Kızılcık Şerbeti İctim Diyen Başak

Başaklara dışarıdan bakan ne gorur? Tertipli duzenli, işleri yolunda giden, başarıdan başarıya koşan biri. Aksi bir durum mumkun mu? Değilse bile ne yapıp ne edip gizleyecektir. El aleme madara olacak değil, kan kussa bile kızılcık şerbeti ictim demeyi kendine bir borc bilir. Yanında en yakınları olsa bile fark etmez, gozyaşlarını dokebileceği tek yer kapalı kapıların ardı olabilir.
askmoyra

Duşman Sevindirmeyen Akrep

Burnu Duşse Eğilip Almayan Aslan

Kan Kusup Kızılcık Şerbeti İctim Diyen Başak

askmoyra