Yeni tip koronavirus (Kovid-19) ile mucadele kapsamında başlatılan aşı uygulamasının dorduncu gununde, 700 binden fazla sağlık calışanına CoronaVac aşısının ilk dozu yapıldı.
Koronavirus Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne gore, 14 Ocak Perşembe ulke genelinde başlatılan aşılama calışmalarına devam ediliyor. Bu kapsamda oncelikle sağlık calışanlarının aşılanması surduruluyor.

Aşılamanın dorduncu gununde 700 binden fazla sağlık calışanı Sinovac firması tarafından uretilen CoronaVac aşısının ilk dozunu oldu.
Ankara Şehir Hastanesi'ndeki 130 aşı uygulama odasında sağlık gorevlileri aşılanıyor.
Sağlık gorevlileri aşı yaptırmayı tavsiye ediyor
Rontgen teknisyeni Fatma Sevran, aşı uygulama surecinin gayet iyi gectiğini ve sadece ufak bir iğne ağrısı hissettiğini belirterek, "Kovid-19 gecirmiştim. Nasıl bir sıkıntı yaşadığımı biliyorum. Aşı geldiğini duyunca sevinerek geldim." ifadelerini kullandı.
Sevran, tekrar hastalanmamak icin aşı yaptırdığını dile getiren, "Herkese de tavsiye ederim. Herhangi bir sıkıntı yok." dedi.
Hemşire Cihan Kaya da 5 ay once Kovid-19'a yakalandığını, ilk başlarda surecin cok sancılı gectiğini, ateş ve diğer belirtilerin olduğunu soyledi.
Aşının tek care olduğunu duşunup uygulamaya katılmaya karar verdiğini anlatan Kaya, "Aşı olurken herhangi bir ağrı vesaire olmadı. Şu an icin bir sıkıntı yaşamadım. Toplumsal bir sorumluluk, aşıyı olmamız gerekiyor. Başka bir caremiz yok. Şu an icin bu hastalıktan başka turlu kurtulma yolumuz yok. O yuzden aşı olmak gerekiyor." diye konuştu.
Sağlık gorevlileri aşı olmalarının ardından ozcekim yaptı.
İkinci doz uygulaması, 28 gun sonra yapılacak
Turkiye'deki yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık calışanının aşılanmasının ardından yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve calışanlar aşılanacak. Bu grubu 65 yaş ve ustu bireyler izleyecek.
İlk dozun uygulanmasından 28 gun sonra aşının ikinci dozu uygulanacak. MHRS ve e-Nabız hesabı uzerinden randevu kontrol edilebilecek veya değiştirilebilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sefa Şahin