Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Philadelphia 76ers'ta oynayan milli basketbolcu Furkan Korkmaz, yaşadığı sakatlık nedeniyle bir suredir forma giyemediğini hatırlatarak, "Sezona mental ve fiziksel olarak cok iyi girmiştim. Umarım sakatlıktan sonra da o şekilde devam eder." dedi.
Furkan Korkmaz, bu yıl ucuncusu gercekleştirilen ve yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını onlemleri kapsamında video konferans yontemiyle cevrim ici duzenlenen Boğazici Universitesi Spor Zirvesi'nde acıklamalarda bulundu.
Her sporcu gibi kendisinin de iniş cıkışları olduğunu ve olacağını ifade eden Furkan Korkmaz, "Ufak bir sakatlık yaşadım. Cok ciddi olmasa da beni biraz kenarda tuttu. O zamana kadar yazı cok iyi gecirmiştim. Sezona cok iyi başladım. Her mac belki 20-30 sayı atmadım ama takımın beklentisini karşılayacak şekilde oynadım. Genel anlamda baktığımız zaman sezona mental ve fiziksel olarak cok iyi girmiştim. Umarım sakatlıktan sonra da o şekilde devam eder. Zaten hicbir zaman kenara cekilip korkmadım, cıkıp sahada aynı şekilde devam edeceğim." şeklinde konuştu.
Takıma adapte olma surecini anlatan 23 yaşındaki milli basketbolcu, şunları kaydetti:
"Takımda cok seviliyorum. Takımdaki herkes beni sahiplenmiş durumda. İlk 2 sene burada cok fazla Turk gibi yaşamaya calıştım. Bu kendi kulturumden, adetimden vazgectiğim, başka biri olduğum anlamına gelmiyor ama oyle olunca takımın bir tık dışında kaldığımı hissettim, hem saha icinde hem de saha dışında. Cunku onların eğlendiği şeylerle siz eğlenmediğinizde onların gulduğu şeye siz gulmediğinizde veya sizin yaptığınız şeye onlar gulmediğinde biraz dışlanmış gibi hissediyorsunuz. O surec insanı yoruyor ama biraz yaşım da kucuktu. Daha tecrubelenip daha buyudum. Şimdi sahadaki performansımla da beraber onlar da beni kabullenmiş durumda. O yuzden guzel bir tablo var burada."
"NBA hayalim tabii ki vardı ama NBA aşkıyla olup biten biri değildim"
Furkan Korkmaz, draft edildiği gece milli takım kampında olduğunu belirtti.
Kariyerinin başında cok fazla NBA takip eden bir sporcu olmadığını aktaran genc basketbolcu, "NBA hayalim tabii ki vardı ama NBA aşkıyla olup biten biri değildim. Ne zaman bazı takımlarla goruşmeye başladım o zaman kendimi kaptırmaya başladım. Draft olduğum geceden sonra artık kendime 'Ben bir NBA oyuncusuyum ve artık ona gore yaşamalıyım, kendime bakmalıyım.' dedim. Cunku o sene olmasa bir sonraki sene geleceğim yer burasıydı." şeklinde konuştu.
Furkan Korkmaz, "Cok fazla risk almak her zaman iyi olmayabilir ama bazı şeyleri kazanmak icin bazı şeylerden fedakarlık etmeniz gerekiyor. Ben de şu ana kadar kendimden cok fazla odun verdim. Şu an burada olabilmek icin ailem ve arkadaşlarımdan odun verdim." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Berad Buyuk