Ankara-Kızılay'daki Saracoğlu Mahallesi'nde Cevre ve Şehircilik Bakanlığınca tahsis edilecek bir binada gencler icin inovasyon ve tasarım atolyesi kurulacak.
Ankara Sanayi Odasından (ASO) yapılan yazılı acıklamaya gore, Oda Başkanı Nurettin Ozdebir'in ev sahipliğinde, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Ozer, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gursel Baran'ın katılımıyla mesleki ve teknik eğitimde iş birliği imkanlarının geliştirilmesi konusunun goruşulduğu toplantı duzenlendi.

Toplantıda, Kızılay'daki Saracoğlu Mahallesi'nde Cevre ve Şehircilik Bakanlığınca tahsis edilecek bir binada gencler icin inovasyon ve tasarım atolyesi kurulması icin MEB, ASO ve ATO iş birliğinde calışma yapılması kararlaştırıldı.
Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Mahmut Ozer, MEB 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında mesleki ve teknik eğitim alanında cok onemli iyileştirmeler yapıldığını belirterek, "Bizim gorevimiz, mesleki eğitimi cevresindeki sanayiyle, endustriyle, iş dunyasıyla eşleştirmek. Bu konuda her turlu calışmayı destekleyeceğiz." dedi.
ASO Başkanı Nurettin Ozdebir de mesleki ve teknik okullara başvuran oğrencilerin beceri ve ilgi testlerine tabi tutulması ve buna uygun meslek alanlarına yonlendirilmesinin onemine işaret ederek, bu uygulamayı ASO'ya bağlı tum okullarda gercekleştirdiklerini soyledi.
Mesleki eğitimi, hem ekonominin ihtiyaclarını hem de kuresel rekabet ve teknolojide meydana gelen eğilimleri dikkate alarak planlamak gerektiğini kaydeden Ozdebir, "Mesleki eğitim sistemi, calışma hayatındaki ve sanayinin ihtiyaclarındaki değişimlere hızlı bir bicimde cevap verebilmelidir. Mesleki eğitim sistemimizin oncelikli problemi cazibe eksikliğidir. Mesleki eğitimde farklı programlar arasında yatay ve dikey geciş esnekliğinin bulunmaması mesleki eğitimin cazibesini azaltarak ona olan ilginin azalmasına yol acmıştır." değerlendirmesinde bulundu.
ATO Başkanı Gursel Baran da mesleki eğitimin oneminin anlaşılmasıyla son yıllarda meslek liselerine ilginin arttığını bildirdi.
Baran, "Bu ilgi ve toplumun tum kesimlerinin cabalarıyla Turkiye, son yıllarda mesleki eğitim konusunda onemli mesafeler kat etti. Biz de ATO olarak ceşitli projelere verdiğimiz desteklerle bu surece katkı sağlamaya calışıyoruz. Ulkemizin gelişimi icin buyuk onem taşıyan mesleki eğitimin guclenmesini onemsiyoruz ve bu konuda her turlu katkıyı vermeye ve işbirliğine hazırız." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Merve Ozlem Cakır