Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyet (KKTC) Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Ust Komitesi, 18 Ocak-31 Ocak arasında karantina kararı aldığını acıkladı.
Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti (KKTC) Bulaşıcı Hastalıklar Ust Kurulu dun akşam toplanarak 31 Ocak 2021'e kadar gecerli olacak şekilde bir dizi karar aldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan acıklamada "01 Nisan 2021 tarihinden itibaren aşılanmış ve enfeksiyon gecirip antikor ureten kişilerin kısıtlama olmaksızın girişlerinin sağlanması kararı uretilmiştir" denildi.Kararlar cercevesinde KKTC'de belli kurumlar dışında gorev yapan kamu gorevlilerinin 18 Ocak-31 Ocak arasında calışmalarına ara verildi, ozel sektorde ' eczane, benzin istasyonu, fırın ve market gibi temel ihtiyacların karşılanması cercevesinde hizmet ureten işletmelere acık kalma izni verildi.Tum ilk ve orta eğitim okullarında yarı yıl tatili 31 Ocak'a kadar uzatıldı ve yuksek eğitim veren kurumların yuz yuze eğitim hizmetleri yine 31 Ocak'a kadar durduruldu.Ayrıca komitede alınan kararlar, pandemi durumuna bakılarak 23 Ocak 2021 tarihinde yeniden değerlendirilecek.SANER: BİR HAFTA KISMİ SOKAĞA CIKMA YASAĞI UYGULANACAKOte yandan dun toplanan KKTC Bakanlar Kurulu'nda, kısmı sokağa cıkma yasağı, okulların ara tatilinin uzatılması ve hayat pahalılığı artışının uc ay icin otelenerek reel sektorun desteklenmesi yonunde kararlar uretilmişti.KKTC'DE 14 POZİTİF VAKA TESPİT EDİLDİKKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, dun yaptığı acıklamada son 24 saatte yapılan test sayısının 1835 olduğunu, 7'si yerel 14 pozitif vakaya rastlandığını, 17 kişinin taburcu edildiğini bildirmişti.Kararların yururluğe girmesi icin KKTC Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı