Mersin Buyukşehir Belediyesince hayata gecirilen "Haydi Gel Koyumuze Destek Verelim" projesi kapsamında ciftcilere dağıtılan kucukbaş hayvanlarda doğum heyecanı yaşanıyor.
Belediyeden yapılan acıklamaya gore, kucukbaş hayvan yetiştiriciliği yapan ureticilere destek vermek amacıyla başlatılan projede, kucukbaş hayvan sayısı yeni doğumlarla coğalıyor.

Acıklamada goruşlerine yer verilen Silifkeli ciftci Sezgin Yetiş, 9 yeni yavrunun daha surusune katıldığını bildirdi.
Hayvanlarına gozu gibi baktığını dile getiren Yetiş, "Kuzular ilk doğduğunda cok sevindik, biraz da şaşırdık, cok guzel bir duygu. Projenin ekonomimize cok buyuk bir katkısı oldu." ifadesini kullandı.
Tarsus'ta yaşayan genc uretici İsmail Yiğit de proje sayesinde iş imkanı bulduğunu belirtti.
Kucukbaş hayvanlara doğum heyecanı yaşamaya başladıklarını ifade eden Yiğit, "İlk kuzumuz 5 gun once oldu. Diğerleri de yavrulamak uzere, yuzde 80'i hamile. Projeyle istihdam sağlandı. İşsizdim ve iş bulamıyordum. Bu proje sayesinde kendime iş imkanı sağladım." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serkan Avci